Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Radionica za sommeliere u Đakovu

  Turistička zajednica grada Đakova ostvarila je potporu Hrvatske turističke zajednice na Javnom pozivu za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima za program ”Usavršavanje za podizanje kvalitete usluživanja hrane i pića – sommelieri za područje grada Đakova i đakovačkog vinogorja”.
  U program, putem potpore, uključilo se Udruženje obrtnika, Grad i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, a radionica za ugostitelje i vinare održat će se 4. i 5. studenog u trajanju od 8 sati dnevno. Radionicu Hrvatskog sommelier kluba, koja će se održati u prostorijama DVD-a, besplatno će pohađati 20 ugostitelja s područja grada i vinara s vinsko-turističkih cesta đakovačkog vinogorja Zlatarevac i Mandićevac.
  Suvremeni sommelier danas, osim što će gostu, uz određeno jelo, nenametljivo predložiti najbolji izbor vina, istovremeno mora mora biti spreman i za dodatna objašnjenja – kako za vina, tako i za ostala pića,  gastronomiju, lokalni teritorij, odnosno za kulturu stola općenito. Preduvjeti za to, osim formalnog obrazovanja, podrazumijevaju i neke druge oblike samoobrazovanja, odnosno stručnog usavršavanja, poput: sommelierskih tečajeva, degustacija, radionica i vježbi.
  Svrha samog programa je pokretanje sustavnog pristupa razvoju gastro-enološke turističke ponude grada Đakova i Đakovačkog vinogorja kroz podizanje kvalitete usluživanja hrane i pića, ističu u Turističkoj zajednici.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog