Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Lauc: Obrazovati građane za demokraciju i građansko društvo

  Tridesetak predstavnika udruga, organizacija, ali i drugih subjekata sudjelovalo je na jučerašnjoj edukaciji koju je, u sklopu Projekta Politeia Đakovo, organizirao Hrvatski institut za lokalnu samoupravu. O zastupanju posebnih interesa i javnom zagovaranju, te o sudjelovanju u procesima kreiranja javnih politika i donošenju odluka na lokalnoj razini govorili su prof. Zvonimir Lauc, predsjednik i dr. Davor Brunčić, dopredsjednik Hrvatskog instituta za lokalnu samoupravu.
  U svom je izlaganju profesor Lauc naglasio važnost obrazovanja za demokraciju i građansko društvo.
  Politeia Djakovo “Svi bi što ranije trebali ući u problematiku demokracije, države, političkih stranaka, a posebno građanskog civilnog društva”, kazao je profesor Lauc istaknuvši da se upravo projekt Politeia Đakovo temelji na toj ideji HILS-a, a cilj je animirati, odnosno motivirati građane da participiraju, odnosno da se uključe u donošenje i kreiranje odluka na lokalnoj, ali i na višim razinama.
  Profesor Lauc upozorava da je Hrvatska donijela neke propise koji su na standardu europskih, posebno Kodeks savjetovanja sa zainteresiranom javnošću. To znači, dodaje, da se maksimalno može utjecati na odlučivanje prije nego što se donesu odluke.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog