Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Eko-etno radionice “Sanjam konje bile, konje vrane…”

  U Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata održano je nekoliko eko-etno radionica s temom „Sanjam konje bile, konje vrane…“. Učenici i profesori svojim su radionicama kroz različite struke i tehnike rada prezentirali konje i sve što se povezuje s konjima.
  Pripremali su kolače u obliku potkove, salvetnom tehnikom oblikovali suvenire, a posebno zanimljivo bilo je vezanje užeta modernom tehnikom – makramea, odnosno izrada nakita.
  U projekt je uključeno 15 profesora i oko 150 učenika, kao i Državna ergela lipicanaca koja je predstavila i prigodne fotografije Silvije Butković za kalendar za 2016. godinu s temom konji s Ergele.
  Gost eko-etno radionica je i majstor kovač Franjo Vinković, koji je u holu škole oblikovao potkove, a na kraju programa prikazana je scenska slika i modna revija uz pratnju školskih tamburaša i prigodne bećarce u izvedbi učenice Mie Molnar.
  Projekt, čija voditeljica je Dubravka Scharmitzer, dio je manifestacije Svome gradu za blagdane.
  “Htjeli smo na jednostavan način spojiti tradiciju, obrtnička zanimanja, kulturno-umjetnička društva, različite struke u našoj školi i došli smo do ideje da su to u stvari konji koji bi mogli objediniti sve te radionice jer u našoj školi ima prekrasnih učenika koji kod kuće privatno imaju konje, sudjeluju u kulturno-umjetničkim društvima. Osim toga, niz zanimanja povezuje tradiciju i obrtništvo i bilo je vrlo jednostavno dogovoriti se s kolegama u školi i predložili smo ravnatelju i već nekoliko godina smo u programu Svome gradu za blagdane kao dio te gradske manifestacije”, pojašnjava voditeljica projekta.
  KONJI BILI 08

  KONJI BILI 01

  KONJI BILI 02

  KONJI BILI 03

  KONJI BILI 04

  KONJI BILI 05

  KONJI BILI 06Foto : Henrieta Matković

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog