Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Voćari prepušteni mešetarima i nakupcima

  U prostorima đakovačkog DVD-a otvorena je manifestacija Jabučini dani – odnosno 14. Županijska, 10. Regionalna i 8. Međunarodna izložba jabuka čiji organizator je Savjetodavna služba, Udruga voćara “Voćar Đakovština” i Turistička zajednica.
  Proizvodnja jabuka u Hrvatskoj zadovoljava domaće potrebe, no još uvijek su najprisutniji problemi koji se odnose na plasman, neorganiziranost proizvođača i nedostatak hladnjača, istaknuo je Josip Đelagić, predsjednik Udruge voćara.
  Na bolju organiziranost voćara pozvao je i Marko Dražetić iz Ministarstva poljoprivrede, a župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić upozorio je na nedostatak hladnjača i monopol “velikih” zbog čega su voćari prepušteni mešetarima i nakupcima koji ih ucjenjuju. Zbog toga je OBŽ, kako je njavaio župan, pokrenula projekt regionalnog distribucijskog centra vrijednog 70 milijuna kuna.
  ZV Jabucini dani 15. Na zaštitu domaće proizvodnje i izgradnju odgovarajuće infrastrukture, odnosno skladišnih prostora i hladnjača, pozvao je i gradonačelnik Zoran Vinković, koji je otvorio Jabučine dane.
  Već tradicionalno, i ove će godine biti dodijeljene nagrade za najuređeniji voćnjak i najljepše uređeni izložbeni prostor, kao i odličja edukacijskog natjecanja u kvaliteti jabukovače.
  Održaj je i okrugli stol o proizvođačkim organizacijama u sektoru voća, a predstavljene su i mjere potpore poljoprivrednicima u Zagrebačkoj županiji.
  izlagaci Jabucini dani 15. U programu otvorenja sudjelovali su polaznici Dječjeg vrtića Đakovo i Srednje strukovne škole, a izložene su i brojne rukotvorine, a posebni gosti stigli su i iz Tuzlanskog kantona.
  Jabučini dani traju i u subotu, a posjetitelji mogu degustirati i kupiti izložbene proizvode.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog