Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Pojačane mjere nadzora prometa

  Sve veći broj smrtno stradalih u prometu, a u prvih devet mjeseci ove godine poginulo je 19 osoba, povod je sve učestalijim kontrolama na cestama Osječko-baranjske županije. Tako su u subotu od 8 do 13 sati na području cijele Policijske uprave provedene pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.
  Ukupno je, kako se navodi u priopćenju, utvrđeno 98 prekršaja, od čega 49 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.
  Isto tako, u subotu u vremenu od 18 do 21 sat na području cijele policijske uprave provedene su pojačane mjere usmjerena na utvrđivanje prekršaja pješaka i oduzimanje prednosti prolaska pješaka, a ukupno je utvrđeno 68 prekršaja, od čega 4 oduzimanja prednosti prolaska pješacima i 29 prekršaja pješaka od kojih 16 prekršaja pješaka koji su prešli preko pješačkog prijelaza na znak crvenog svjetla na semaforu.
  Policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske nastaviti će s provođenjem pojačanih mjera samostalno i u suradnji sa susjednim policijskim upravama, a u cilju smanjenja prometnih nesreća, prvenstveno onih sa smrtnom posljedicom. Mjere koje će se poduzimati su preventivnog i represivnog karaktera.
  Tijekom ovog tjedna kontrolirat će se brzina kretanja vozila, a tijekom vikenda u večernjim satima alkoholiziranost vozača. Naglasak će biti i na greškama pješaka u prometu te oduzimanje prednosti pješaku od strane vozila, kao i oduzimanje prednosti prolaska vozila – vozilu. Navedeni prekršaji najčešći su uzroci nastanka teških prometnih nesreća, ističu u policiji koja apelira na sve sudionike na pridržavanje prometnih propisa.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog