Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Najviše rangirani Đakovčani na 4. mjestu

  Sinoć u ponoć istekao je rok za predaju kandidacijskih listi za predstojeće parlamentarne izbore, a Državno izborno povjerenstvo zaprimilo je 168 kandidacijskih listi, od čega su 162 stranačke, a samo šest neovisnih.
  U usporedbi s prošlim parlamentarnim izborima, kada je bilo 313 listi, sada ih je gotovo upola manje.
  Na parlamentarnim izborima 8. studenoga birat će se 151 zastupnik osmog saziva Sabora, a prvi put birači će na parlamentarnim izborima moći koristiti preferencijalni glas, što znači da će na listi za koju budu glasali moći zaokružiti i kandidata kojemu daju prednost, odnosno kojega preferiraju.
  U deset izbornih jedinica bira se po 14 zastupnika, dok dijaspora bira tri zastupnika u posebnoj XI. jedinici, a pripadnici nacionalnih manjina osam zastupnika u posebnoj XII. izbornoj jedinici.
  Prema dosad dostupnim podacima, Ivan Drmić na četvrtom mjestu HDSSB-ove i Ivona Krajina na istom mjestu OraH-ove liste najviše su rangirani Đakovčani na kandidacijskim listama za osmi saziv Hrvatskog sabora u IV. izbornoj jedinici.
  Na petom mjestu SDP-ove koalicijske liste je Damir Tomić, kao i Željko Kajtar na OraH-ovoj listi, dok je HNS-ov Ivica Mandić šesti na listi, ali u V. izbornoj jedinici. Na 8. mjestu OraH-ove liste je Elvira Katarina Šimunec, a najviše rangirani Đakovčanin na HDZ-ovoj listi je Antun Galić na 11. mjestu, kao i Goran Zboril – još jedan Đakovčanin na OraH-ovoj listi. Na 11. mjestu liste DESNO za IV. izbornu jedinicu je Slavko Raić, a najniže rangirani Đakovčanin je Zoran Vinković na posljednjem, 14. mjestu HDSSB-ove liste, ali u V. izbornoj jedinici.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog