Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Izviđačka radionica “JOTA – JOTI”

  Ovog vikenda u prostorijama đakovačkih izviđača održana je dvodnevna radionica JOTA – JOTI, a riječ je, kako pojašnjava načelnik Odreda Arian Čavala, o akciji Svjetskog skautskog pokreta koja se održava svake godine trećeg vikenda u mjesecu listopadu. Svjetska organizacija skautskog pokreta (WOSM) omogućila je akcijom JOTI – JOTA da izviđači dobiju priliku upoznati svoje izviđačke kolege iz dalekih zemalja.
  Naime, dva dana izviđači su koristili blagodati modernog doba i putem internet programa uspostavljali vezu s cijelim svijetom. Tako su naši izviđači proširili glas o gradu Đakovu u zemlje kao što su Nigerija, Bolivija, Singapur, Meksiko, Venecuela i mnoge druge.
  izvidjaci 1 Kako se akcija ne bi svela isključivo na dopisivanje, pobrinuo se Savez izviđača Hrvatske koji svake godine organizira malo natjecanje sa zanimljivim zadacima.
  Ove godine, po još uvijek neslužbenim rezultatima, đakovački izviđači pobjednici su tog natjecanja.
  U sklopu radionice JOTI – JOTA održano je i predavanje na temu nasilja kojemu je bio cilj upoznati djecu s vrstama nasilja i pojmom „cyberbullying“, odnosno o zlostavljanju putem interneta.

  Foto: A. Čavala

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog