Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Znanstveni skup o Strossmayeru

  Ovaj tjedan u znaku je znanstvenog simpozija koji će u Đakovu okupiti ugledna imena, a koji, u prigodi 200. obljetnice Strossmayerova rođenja i 110. godišnjice smrti, organizira Katolički bogoslovni fakultet.
  To je, kako ističe dekan Ivica Raguž, jedan od triju planiranih znanstvenih skupova o Strossmayeru koji organizira đakovački KBF. Prvi je već održan na Sveučilištu u Beču, drugi će biti u prosincu na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu koji će obuhvatiti i okupiti vrhunske teologe, poznavatelje Strossmayerove misli, a, osim naših predavača sudjeluju i stručnjaci iz Njemačke, Austrije i Italije.
  Đakovački skup održat će se u četvrtak, 1. i petak, 2. listopada u Dvorani biskupa Antuna Mandića, a ugledni povjesničari, teolozi i drugi znanstvenici pokušat će rasvijetliti lik i djelo biskupa Strossmayera iz različitih perspektiva.
  “Vjerujem da će ovaj simpozij biti koristan ne samo znanstvenicima, studentima teologije i filozofije na KBF-u u Đakovu, nego zapravo svima koji se zanimaju za biskupa Josipa Jurja Strossmayera”, kaže dekan Ivica Raguž.
  Skup će završiti u petak u 17 sati koncertom pod nazivom “S obje strane Jadrana”, koji će se, kako najavljuje prof. dr. Ivica Raguž, po prvi put održati u kripti katedrale, a nastupit će Hrvatski barokni ansambl i sopranistica Ivana Lazar. Na programu su skladbe talijanskih i hrvatskih skladatelja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog