Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • U Đakovštini ponovo sukobi zbog zemlje

    Desetak policajaca s nekoliko vozila interveniralo je u srijedu poslije podne na tabli površine 23 hektara između Kuševca i Širokog Polja gdje su se sukobili Branko Zorić iz Viškovaca, koji je dosad obrađivao tu zemlju i djelatnici Osatina Grupe Mirka Ervačića.
    Sukob je počeo još u utorak, ističe Zorić koji je sa svojim radnicima cijelu noć proveo na spornoj tabli, a danas poslije podne radnici Osatine, kako tvrdi Zorić, svojom su mehanizacijom zapriječili oranje njemu i njegovim radnicima.
    “Ja sam zadnji legalni posjednik u mirnom posjedu, a oni ne rade ni po zakonu ni po Ustavu. Podnio sam kaznene prijave protiv ministra poljoprivrede Jakovine, ravnateljica Agencije za državno poljoprivredno zemljište Blaženke Mičević, protiv Ante Peze i dvoje djelatnika u osječkoj agenciji i protiv Mirka Ervačića,vlasnika Osatina Grupe i podnio sam ustavnu tužbu na Zakon o poljoprivednom zemljištu”, ogorčen je Zorić koji poziva institucije da rade svoj posao.
    “Priznajem jedino sud, ako sud donese odluku, Zorić će izići iz posjeda ako je kriv, a dotada neću nikome”, odlučan je Zorić.
    Potporu Zoriću došlo je dati i nekoliko poljoprivrednika koji su na sličan način ostali bez zemlje. Tvrde da su poništeni legalni natječaji kako bi zemlju dobila Osatina.
    Jedan od njih je i Ivan Bilonić koji je zemlju obrađivao od 2012. godine i imao je ugovor na 20 godina bez kojega je, kako kaže, ostao da bi zemlju dali Osatini.
    “Nismo dobili nikakva rješenja, nego je gospoda u županiji 10. srpnja u 22,15 sati, poslije svih rokova, poništila taj ugovor i upisali se oni, a policija je čuvala agenciju da rade prljave poslove”, tvrdi Bilonić.
    U Osatini nisu željeli komentirati sukob najavljujući pismeno očitovanje, a prozvana ravnateljica Agencije za poljoprivredno zemljište Blaženka Mičević u izjavi za naš radio odbacuje optužbe o nelegalnom oduzimanju zemlje.
    “Nema nelegalnog korištenja zemljišta, nema korištenja zemljišta zato što netko misli da polaže pravo na to, nema neplaćanja zakupnine i to su stvari za koje smo podvukli crtu, za koje se saznalo i koje rješavamo u zakonskim postupcima koji za to postoje”, navodi ravnateljica najavljujući ubrzanu izradu ugovora, a prioritet su upravo Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija.
    Uz Đakovštinu, neuralgično stanje je i u dolini Neretve, ističe ravnateljica Agencije.

    CAM00158

    CAM00157

    CAM00155

    CAM00161

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog