Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Slavonski planinarski put obišli u osam dana

  Pretprošlog vikenda dvojica planinara; Josip Diklić iz PD „Bršljan – Jankovac“ Osijek i Arian Čavala iz PD „Đakovo“ krenuli su na jednu vrlo zahtjevnu i zanimljivu avanturu, odnosno u osam dana obišli su cijeli Slavonski planinarski put.
  pogled Riječ je o stazi dugoj preko 300 kilometara koja se proteže preko Krndije, Papuka, Psunja, Požeške gore i Dilja.
  Krenuli su iz mjesta Londžice, pored Našica, gdje su na kraju i završili svoju priču.
  jos jedan vrh Na samom putu prelazili su preko nekih od najviših vrhova Slavonije kao što su :
  Veliki Javornik (717 m), Crni vrh (865 m), Lom (887 m), Ivačka glava (913 m), vrh Papuk (954 m) i naravno najviši vrh Slavonije „Brezovo polje“(985m) na Psunju.
  odmor Osim vrhova, posebno bogatstvo ovakve šetnje daju i prekrasni vidikovci, biljni i životinjski svijet Slavonije, ali i razne priče i pojašnjenja pojedinih toponima od ljudi na koje su sretali tijekom puta.
  Iako je za ovakav zahtjev potrebna prije svega fizička, ali i organizacijska spremnost planinara, veliku pomoću u ovom pothvatu dobili su od predsjednika Slavonskog planinarskog saveza – Otmara Tosenbergera.
  Zanimljivost je da su ovo prvi Slavonci kojima je pošlo za rukom prijeći ovaj put u “jednom dahu” otkako je Slavonski planinarski put spojen u kružnu dionicu i to baš na obljetnicu 120 godina planinarstva u Slavoniji.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog