Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Otkrivena bista dr. Franje Tuđmana

  Otkrivanjem spomen-obilježja, odnosno biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu počelo je obilježavanje 24. obljetnice oslobađanja vojnih objekata u gradu i osnivanja 122. brigade HV-a.
  Bista je postavljena na Trgu dr. Franje Tuđmana, ispred zgrade suda, uz već postojeću bistu Stjepana Radića.
  bista Govoreći na svečanosti otkrivanja biste gradonačelnik Zoran Vinković istaknuo je veliku ulogu prvog hrvatskog predsjednika u stvaranju hrvatske države.
  “Ogromnu ulogu u stvaranja Republike Hrvatske ima dr. Franjo Tuđman, prvi hrvatski predsjednik, a o no što želim danas naglasiti je da smo ponosni što je ovaj spomenik tu, a to je i obaveza da život u Hrvatskoj učinimo boljim i da doista krenemo u jednu bitku i novi rat za nova radna mjesta i za standard građana da ne odlaze iz ove prelijepe i jedine nam domovine”, kazao je gradonačelnik Vinković.
  Povijesna uloga prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana je neupitna, kazao je zamjenik osječko-baranjskog župana Dragan Vulin nazvavši ga “najvećim sinom hrvatskog naroda i ocem moderne hrvatske države”.
  svi uzvanici Autor Tuđmanove biste je Ante Jurkić, akademski kipar iz Zagreba, koji ih je dosad izradio tridesetak, a bista je izlivena u Ljevaonici umjetnina Akademije likovnih umjetnosti Zagreb.
  autor tudjmanove biste Troškovi izrade i postavljanja tog spomen-obilježja iznose 90.000 kuna, a sredstva su osigurana u gradskom proračunu.
  Program pod nazivom “Zvonila su zvona katedrale naše” nastavlja se komemoracijom kod spomenika poginulim braniteljima na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca u 17,15, u vrijeme kada su prije 24 godine počele borbe za oslobađanje vojnih objekata.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog