Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Novi gradski natječaj za mlade bez radnog iskustva

  Grad Đakovo ponovno se uključio u provedbu mjere poticajnog zapošljavanja koju provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje čime se daje doprinos smanjenju broja nezaposlenih mladih osoba u Gradu, ističe se u priopćenju Ureda gradonačelnika kojim se pozivaju gospodarstvenici da se uključe u ovu mjeru, te privremeno zaposle što veći broj mladih Đakovčana.
  “Aktivnim uključivanjem u rješavanje teškog gospodarskog stanja Grad Đakovo u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje ponovno, po treći put, provodi program poticanja zapošljavanja kroz stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa. Ukupno će ovom mjerom u Gradsku upravu biti primljeno 35 osoba sa srednjoškolskim i fakultetskim obrazovanjem. Kao i prethodnih godina, u ovaj projekt bit će uključena gradska poduzeća i ustanove”, navodi se u priopćenju uz napomenu da je natječaj za prijem otvoren do 14. rujna ove godine, te da se sve dodatne informacije mogu dobiti u Gradskoj upravi i u đakovačkom Zavodu za zapošljavanje.
  U priopćenju gradonačelnika Vinkovića pojašnjava se da se prijem polaznika provodi u okviru mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te da kandidati, pored uvjeta iz ovog poziva, moraju ispunjavati i uvjete iz Zakona o poticanju zapošljavanja: da se vode u evidenciji nezaposlenih duže od 30 dana i da nemaju više od 1 godine staža u zvanju za koje su se obrazovali, bez obzira na razdoblje ukupno evidentiranog staža u mirovinskom osiguranju.
  Polaznici nemaju status službenika i ne primaju naknadu za svoj rad osim naknade koju osigurava Hrvatski zavod za zapošljavanje, dok će Grad Đakovo podmiriti trošak polaganja državnog stručnog ispita. Uz to, kandidati koje odabere Grad bit će predloženi Zavodu, a ugovor će biti sklopljen sa onim kandidatima čije uključenje u Program odobri Zavod sukladno svojim pravilima.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog