Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Knezović: Dom zdravlja nastavlja obnavljati opremu

  U posljednje dvije godine đakovački Dom zdravlja u uređenje prostora i održavanje i nabavku nove opreme uložio je oko 2,6 milijuna kuna decentraliziranih sredstava, doznajemo od ravnatelja Bore Knezovića. Cilj je pružiti što kvalitetniju uslugu pacijentima, pa se ulaganja planiraju i u sljedećem razdoblju, a to, osim uređenja prostora i nabavke opreme, prate i specijalizacije liječnika.
  “Trenutno je na specijalizaciji ortodont, radiolog, okulist, pedijatar, liječnik iz interne medicine, medicine rada, a uskoro i jedna liječnik obiteljske medicine”, navodi ravnatelj Knezović očekujući da će se i troškovi specijalizacija koje su u tijeku refundirati iz sredstava EU.
  U protekle dvije godine obnovljena su tri rendgena, nabavljene dvije zubarske stolice, ginekološki ultrazvuk, a upravo je na RTG odjelu u tijeku dozimetrijaska kontrola novog mamografskog uređaja koji će zamijeniti dosadašnji nabavljen prije 12 godina, a na kojem se godišnje napravi oko tri tisuće pregleda, pojašnjava ravnatelj Knezović.
  “Za sljedeće razdoblje Dom zdravlja Đakovo predvidio je investicijska ulaganja u vrijednosti 1,8 milijuna kuna, a ubuduće će se obnova opreme financirati iz fondova EU. U sljedećem razdoblju planirana je nabava trodimenzionalnog ultrazvuka,ultrazvuk srca za buduću kardiološku ordinaciju, ultrazvuk za okulistiku što je neophodno za operaciju mrene, dvije stomatološke stolice, uređaj za gustoću kostiju, ginekološki novi stol, te još dosta druge sitnije medicinske opreme”, zaključuje ravnatelj đakovačkog Doma zdravlja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog