Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HCK: Apel građanima da pomognu izbjeglicama

  Nakon jučerašnjeg dana, situacija oko izbjegličkog vala koji se prelio na Hrvatsku izmiče kontroli.
  Stanje u Tovarniku sve je složenije, potvrdila nam je to glasnogovornica Hrvatskog Crvenog križa Katarina Zorić.
  “Sitaucija danas definitivno je drugačije nego što je bila jučer, puno veći broj izbjeglica je ušao u Tovarnik, trenutno se nalaze na željezničkom kolodvoru i čekaju kada će doći vlak. Volonteri i djelatnici Hrvatskog Crvenog križa im pomažu, no pri kraju smo s našim zalihama i poslali smo zamolbu Robnim rezervama da nam dostave potrebne količine hrane i vode i dobili smo potvrdu da će ti proizvodi danas stići,” pojašnjava glasnogovrnica Katarina Zorić uz napomenu da je Hrvatski Crveni križ, u međuvremenu, uputio apel građanima da se uključe u pomoć izbjeglicama.
  Potrebni proizvodi koji će se primati u gradskim društvima Crvenog križa su: toast, sir u listićima, riblje konzerve, pileće paštete, dječja hrana, odnosno kašice u staklenkama i pripravci za miješanje s vodom, keksi, sapuni, maramice za dezinfekciju, pelene, te higijenski ulošci.
  O stanju govori i podatak da se ne zna ni točan broj izbjeglica koji su od jučer ušli u Hrvatsku.
  U pripravnosti je, kako doznajemo od ravnatelja Đure Brataljenović, i Gradsko društvo Crvenog križa koje je spremno poslati svoje volontere u Tovarnik, odnosno tamo gdje bude potrebno.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog