Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Udruga “Đakovština” nastavlja pravnu bitku za dionice i zemlju bivšeg PIK-a

  Udruga “Đakovština”, koja okuplja radnike i dioničare propale Đakovštine d.d. najavljuje intenziviranje svoga rada u sljedećem razdoblju i nastavak pravne bitke za ono što im, kako je na konferenciji za novinare istaknuo predsjednik Radomir Blažević, pripada.
  Udruga je osnovana 2011. godine, okuplja 472 člana, a dosad je pregovarala s vladom Jadranke Kosor i Zorana Milanovića, obraćala se bivšem predsjedniku Ivi Josipoviću, a obratit će se za pomoć i novoizabranoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, najavljuje Blažević.
  Pomoć i razumijevanje traže u vezi problematike poljoprivrednog zemljišta na koje polažu pravo, o čemu su, kako tvrde, bezuspješno pregovarali s aktualnom vlašću, a žele izvijestiti i o svojoj sudbini nakon propasti tvrtke.
  Sanja i Rade u novom prostoru Radnici i dioničari Đakovštine podnijeli su još ranije tužbu protiv RH u vezi dionica i već dvije godine čekaju rješenje svoje žalbe na Visokom trgovačkom sudu na prvostupanjsku presudu koju su izgubili, podsjeća Blažević.
  Najavljuje za rujan održavanje izborne skupštine Udruge na kojoj bi se članove upoznalo s dosadašnjim radom, stanjem sudskog spora u vezi dionica, a trebale bi se donijeti i neke važne odluke, posebno ona o novoj tužbi protiv RH u vezi poljoprivrednog zemljišta, a riječ je o 3.200 hektara, koje je bilo u vlasništvu bivšeg PIK-a Đakovo.
  Udruga Djakovstina novi prostor Naime, novom tužbom radnici i dioničari Đakovštine žele se izboriti za zemlju na koju, kako tvrde, imaju pravo, jer je tu zemlju, kako je pojasnila Sanja Katić, kupio tadašnji PIK Đakovo, a pripala je državi. Dioničari Đakovštine polažu pravo na trećinu tih površina kojom bi se, kako kaže Blažević, na neki način obeštetili. S tim u vezi Udruga Đakovština spremna je iskoristiti sve pravne instance u Hrvatskoj, ali i u EU, a podsjećaju i na sudsku praksu prema kojoj su dvojica dioničara Đakovštine iz Zagreba dobili prvostupanjsku nepravomoćnu presudu u sličnom sudskom postupku.
  Osim tih aktivnosti, Udruga Đakovština, koja je počela raditi u novim prostorijama u Ulici pape Ivana Pavla II broj 6 na korzu, najavljuje i druge aktivnosti, među kojima i suradnju sa sličnim udrugama u Hrvatskoj, poput Udruge Franak.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog