Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sezona ambrozije

  Vruće i suho vrijeme izuzetno pogoduje širenju peludi ambrozije zbog čega mnogi alergičari imaju problema.
  “Kao i prethodnih godina, negdje od 33. do 36. tjedna u godini, odnosno od sredine kolovoza, pa sve do sredine rujna, najveća je koncentracija peludi ambrozije u zraku. Najnovija mjerenja pokazuju umjerenu koncentraciju peludi u kubnom metru zraka, a s obzirom na vremenske uvjete očekuje se konstantni porast”, pojašnjava Zdenka Šušić iz Službe za zdravstvenu ekologiju Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.
  Visoke temperature i suho vrijeme pogoduje širenju peludi, a jedino oni pravi ljetni pljuskovi mogu trenutno sniziti koncentraciju peludi u zraku, dodaje inženjerka Šušić.
  “Oni koji su alergični na pelud ambrozije već su trebali početi koristiti svoje lijekove, a također trebaju i izbjegavati boravak na otvorenom tijekom prijepodneva i podneva i sve svoje dnevne aktivnosti trebaju prilagoditi tome, što češće se tuširati, imati zatvorene prozore, a zračiti prostorije treba u večernjim satima i, što je najvažnije, gdje god se ambrozija vidi treba je iščupati iz zemlje”, savjetuje naša sugovornica.
  Na području grada Đakova ni ove se sezone ne obavljaju mjerenja koncentracije peludi ambrozije u zraku, a razlog je nova lokacija za postavljanje uređaja za mjerenje koja još uvijek nije pronađena.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog