Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Premec: Policija istražuje motive vandalskog ponašanja i premlaćivanja

  Tragom navoda, odnosno tvrdnji iz jučerašnjeg priopćenja Županijske organizacije SDP-a o, kako se navodi, “nizu vandalskih događaja u gradu Đakovu usmjerenih protiv đakovačkih SDP-ovaca, odnosno premlaćivanju člana Foruma mladih SDP-a i vandalizma na kući hrvatskog branitelja uoči obljetnice Oluje, čiji je sin član Gradske organizacije SDP-a”, obratili smo se Policijskoj upravi osječko-baranjskoj.
  “Mi smo protekli tjedan na području Policijske postaje Đakovo evidentirali jedno oštećenje zida obiteljske kuće i dijela zidane dvorišne ograde kod šezdeset-šestogodišnjeg vlasnika u Ulici Joze Ivakića u Đakovu kada je nepoznati počinitelj s 3. na 4. kolovoza ispisao grafite. Materijalna šteta takvim činom cijeni se na nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu. Isto tako, 4. kolovoza, negdje iza ponoći, oko 00,40 sati zaprimili smo dojavu da je u ugostiteljskom objektu u Đakovu, u Ulici kralja Tomislava, došlo do tuče i tjelesnog napada. Obavljenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da je trideset-četverogodišnjak počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog ponašanja na naročito drzak i nepristojan način i protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. I nadalje, u svezi toga, nastavljamo kriminalističko istraživanje nakon kojega ćemo o utvrđenom obavijestiti državno odvjetništvo”, izjavio je glsnogovornik Darijo Premec.
  U SDP-ovu priopćenju tvrdi se da su u pozadini tih događaja politički motivi, odnosno zastrašivanje.
  “Motivi će se utvrditi naknadno, a što se tiče političkih motiva, mi ne radimo na takav način. Mi zabilježimo događaj i u kriminalističkom istraživanju utvrdimo dalje motive i uzroke takvih događaja, o čemu izvješćujemo državno odvjetništvo ili nadležni prekršajni sud”, pojašnjava glasnogovornik PU osječko-baranjske ne navodeći opširnije informacije o počiniteljima, odnosno sudionicima tih događanja.
  “Kao što sam rekao u vezi grafita, za sada je nepoznati počinitelj, a vezano za nanošenje tjelesnih ozljeda, odnosno tuče i naročito drskog i nepristojnog ponašanja na javnom mjestu, nadležnom prekršajnom sudu optužnim prijedlogom prijavit ćemo tridesetčetverogodišnjaka”, navodi Premec.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog