Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Obilježen Dan žrtava totalitarnih režima

  Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod spomenika žrtvama komunizma “Glava koja tone” Hrvatski obredni zdrug Jazovka Krilo Đakovo, Hrvatsko društvo političkih zatvorenika i Udruga civilnih žrtava Domovinskog rata Đakovštine organizirali su obilježavanje Dana žrtava totalitarnih režima.
  Tim povodom Pero Šola podsjetio je da je u Đakovštini od 1941. do 1945. i u poraću stradalo oko 4.700 žrtava, odnosno oko 3.000 žrtava komunizma i oko 1.700 žrtava fašizma.
  “U Đakovštini je oko 60 lokacija grobišta gdje su partizanske i komunističke vlasti likvidirali oko 1.500 uglavnom nevinih ljudi”, konstatirao je Šola.
  “Vijeće Europe je osudilo komunizam kao sustav, a mi u Hrvatskoj imamo paradoks da je sustav osuđen, a mnoge ulice još uvijek nose ime komunista, poput Tita. Komunizam je osuđen, a komunisti nisu i stoga natpisom “Stop komunizmu” skrećemo pozornost na to da se Hrvatska nije suočila sa svojom komunističkom prošlošću i da nije postojao niti jedan sudski proces za oko 500.000 žrtava komunizma”, kazao je Šola.
  Osim kod spomenika “Glava koja tone”, cvijeće je položeno i kod spomen obilježja stradalim Židovima sabirnog logora u Nazorovoj ulici i u Krndiji gdje je bio logor za Nijemce.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog