Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kiša stigla prekasno

  Noćašnja kiša prva je značajnija količina padalina ovoga ljeta. U đakovačkom meteorološkom mjernom centru izmjerili su 46 litara po četvornom metru. No, čini se da niti to neće pomoći većini poljoprivrednih kultura za koje je već kasno i na kojima su suša i visoke temperature ostavile traga.
  S tom ocjenom slaže se i Vlado Grizelj, predsjednik Gradskog povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda koje je zasjedalo danas.
  “Konstatirali smo da su štete na pojedinim mjestima i sto posto, što se odražava na poljoprivredne proizvođače, a vjerojatno i na cijene na jesen. Ova noćašnja kiša, nažalost, došla je prekasno. Ona donekle može pomoći tek pri mehaničkoj obradi tla, ako će to netko raditi, dok je za ove usjeve stigla kasno i za njih nema spasa”, kaže Grielj.
  Najviše su stradali uljana repica, kukuruz, soja i suncokret, sve povrtne, voćne kulture, tvrdi Grizelj.
  “Visoke temperature donijele su ožegotine na plodovima u voćarstvu, također i na povrtlarstvu, tako je paprika stradala u sto postotnom iznosu, sve vrste tikva, šteta je i veća od prvih procjena jer se radi i uloženim obrtnim sredstvima, kao i o trudu koji nisu računali u odnosu na cijene na tržištu”, pojašnjava Grizelj.
  Predsjednik Gradskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda podsjeća da se štete od suše mogu još prijaviti do sutra, a dosad je više od 500 poljoprivrednih proizvođača s područja grada prijavilo štete.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog