Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Karan na piratskom brodu snimio spot za pjesmu “Gorko more”

  U jedinstvenoj atmosferi napuštenog sela Lukete iznad Primoštena te na nasukanom piratskom brodu pred kompleksom Solaris pokraj Šibenika, Goran Karan snimio je spot za svoju novu pjesmu ‘Gorko more’ s kojom će se predstaviti na Večerima dalmatinske šansone 22. kolovoza u Šibeniku.

  [embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=RYEY-lYcEjc[/embedyt]

  – Snimali smo na dva najtoplija dana ovog srpnja. Prvu večer smo u suton došli u Lukete i, kadar po kadar, zašli u mali labirint puteljaka, suhozida i napuštenih kuća. Tužna je i svečana ljepota seoske Dalmacije. Masline, kamen i mala kapelica na rakrižju puteva kojima se više nitko ne vraća, opisao je Karan malo selo čija je osama savršeno ugostila stihove njegove pjesme ‘Gorko more’.

  – Drugi dan je redatelj Željko Petreš imao zamisao snimiti plovidbu na jedrenjaku, ali je prije zakazanog termina po Šibeniku svom silinom udarilo nevrijeme. Kako se ovdje kaže – prava pravcata dalmatinska nevera s orkanskim vjetrom, munjama i dugoočekivanom ljetnom kišom. Tako je taj naš namjeravani izlazak na pučinu, zbog lošeg vremena i zdrave pameti, otkazan. No, kako u mom svijetu važi pravilo i zakon da ‘The show must go on’, tako je i snimanje ipak obavljeno pred hotelima Solaris gdje su nam ljubazno dopustili korištenje nasukanog piratskog broda, ispričao je Karan. Kako je polako padala večer, padala je i temperatura, pa je bilo lakše nastaviti snimanje pogotovo u ugodnoj atmosferi ‘Dalmatinskog sela’ u sklopu Solarisa.

  Za razliku od olujnog snimanja spota, snimanje i sam nastanak pjesme prošli su u puno mirnijem tonu. Pjesma je, naime, nastala sasvim slučajno. Stihove joj potpisuje Nenad Ninčević, glazbu Goran Karan, a aranžman Nikša Bratoš.

  – Nenad Ninčević i ja napisali smo pjesmu ‘Gorko more’ za malo manje od sat vremena. Zapravo smo radili na drugom materijalu, ali se spontano dogodila ova pjesma. Nikša Bratoš odradio je čarobnu, vanvremensku produkciju, a festival Večeri dalmatinske šansone najbolje je mjesto za njenu prezentaciju, kazao je Karan koji potpisuje glazbu pjesme ‘Gorko more’.

  – Za Šibenik me vežu sjajne uspomene, tamo sam uvijek donosio dobre pjesme i dobio nekoliko nagrada, tako da vjerujem da bi se kamen, more i šibenska katedrala mogli dobro udružiti, zaključio je Karan.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog