Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HTZ: “Đakovački vezovi nisu u kategoriji TOP događanje”

  “Hrvatska turistička zajednica dodjeljuje potpore događanjima na teritoriju Republike Hrvatske od međunarodnog, nacionalnog ili regionalnog značaja kao glavnog motiva dolaska turista u destinaciju te koja, između ostalog, doprinose ciljevima  jačanju snage brenda i stvaranju prepoznatljivog imidža hrvatskog turizma”, ističe se u odgovoru koji smo, na naš upit Ministarstvu turizma, dobili iz Ureda direktora Hrvatske turističke zajednice.
  “Svi kandidirani projekti ocjenjivani su temeljem kriterija objavljenih u Javnom pozivu – karakter, sadržaj i kvaliteta događanja, sudjelovanje javnog sektora u organizaciji i financiranju događanja, oglašavanje i medijska pokrivenost događanja – regionalna, nacionalna ili međunarodna te procjena ekvivalenta marketinške vrijednosti promotivnih aktivnosti, ekonomski učinci. Nastavno, projekti koji su ostvarili već broj bodova sukladno kriterijima, ostvarili su i veći iznos potpore.
  Jedan od 3 programa u sklopu Javnog poziva na kandidiranje događanja za dodjelu potpore iz programa „Potpore događanjima“ u 2015. bio je program potpore događanjima na turistički nerazvijenim PPS područjima.
  U smislu ovog Javnog poziva, pod turistički nerazvijenim PPS područjem smatraju se područja svih kontinentalnih županija, osim područja Grada Zagreba i sva naselja s područja ostalih županija, koja na svojem području nemaju izlaz na more, a nose „PPS oznaku“.
  Udio Istarske županije u potpori događanjima na nerazvijenim PPS područjima iznosi 17% stoga nije točan navod kako je 40 posto sredstava namijenjenih za turistički nerazvijena područja otišlo u Istru. Udio kontinentalnih županija u predmetnom programu iznosi 62%.
  49. Đakovački vezovi su kandidirani kao TOP događanje, međutim po sadržaju te ostvarenom broju bodova sukladno kriterijima iz Javnog poziva ne ulaze u kategoriju TOP, već nacionalnih i regionalnih događanja”, navodi se u odgovoru koji potpisuje Željka Lušičić, voditeljica Ureda direktora HTZ, uz konstataciju da je odluku o dodjeli potpora za događanja donijelo Turističko vijeće na svojoj 46. sjednici, a članovi Turističkog vijeća, uz ministra Lorencina, su i 12 predstavnika javnog i privatnog sektora.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog