Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković o “toploj ljudskoj priči Markića”

  Konferenciju za novinare danas je održao gradonačelnik Zoran Vinković i to zato što, kako kaže, mediji posljednjih dana izvlače iz konteksta samo jednu njegovu rečenicu – “da će radi klevete tužiti ne cijelu obitelj Markić, nego onoga tko je izrekao bezočne laži”. Gradonačelnik je istaknuo kako ova priča ima i drugu dimenziju i da je to očito politička priča kojom se želi naštetiti njegovom ugledu, a zatim je pozvao sve državne institucije da ispitaju cjelokupnu dokumentaciju. Vinković je naglasio kako nije imao veze s provedbom natječaja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta te je odbacio tvrdnje da mu je netko financirao kampanju “kao što se tvrdi da je to radio gospodin Ciganović”. Iznio je kako je u srpnju 2011. proveden natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području grada, a da je Gradsko vijeće na prijedlog Povjerenstva za provođenje natječaja donijelo odluku o izboru najpovoljnijih ponuda za zakup poljoprivrednog zemljišta. Povjerenstvo za provođenje natječaja, kojega Vinković nije bio dio, imenovalo je Gradsko vijeće, a ne gradonačelnik, istaknuo je Vinković, te je dodao da je jedini njegov posao bio potpisati već odobrenu dokumentaciju.

  “Tko je krivotvorio podatke? Pozivam državne institucije da to provjere. Ne bojim se ničega, niti sam dobio lipu, niti sam namještao natječaj, niti bi mi to palo na pamet” kazao je Vinković pokazujući natječajnu dokumentaciju, kako je rekao, gospodina Ciganovića, te izvod iz Hrvatske poljoprivredne agencije. “Ovdje se vidi da ako je netko krivotvorio ukupni broj goveda koji je 440, onda to nije bio gradonačelnik, nego hrvatska Agencija. S druge strane, ovo je najzanimljivije. Imamo natječajnu dokumentaciju OPG Markić Darko, OPG Markić Zoran, OPG Markić Goran, možete to snimiti jer je tekst na svima isti. Tko lažira podatke? Jedini koji ima dokaz da ima goveda je otac obitelji Stipo Markić i čisto sumnjam da je on krivotvorio podatke. Tvrdim da nije. Ukupan broj stoke kod Stipe Markića je 472 grla, o tome svjedoči potvrda Županijskog ureda Donji Miholjac, HPA” kazao je Vinković. Pokazao je potom i natječajnu dokumentaciju Ivice i Saše Markića. “Oni se također nalaze na dvije kućne adrese, dakle, navedena je identična dokumentacija, ista mehanizacija, isti broj grla stoke, isti program. Nadam se da me neko neće optužiti da sam potplaćen, možda i oni sami, da su meni dali novce” – nastavio je Vinković.

  Gradonačelnik je zaključio da je topla ljudska priča završila i da će završiti po onoj narodnoj “tko drugom kopa jamu, sam u nju upada”. Na kraju konferencije gradonačelnik je uputio pitanje čitavoj Hrvatskoj,Vladi RH, Ministarstvu i predsjednici: “Što bi se desilo da su Markići uspjeli u svome naumu dovesti 140 krava u grad i da je kojim slučajem, ne dao Bog, nastao stampedo. Tko bi bio odgovoran u toj toploj ljudskoj priči?”

  fotografija 2

  fotografija 4

  fotografija 1(1)

  fotografija 2(1)

  fotografija 3

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog