Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • S. Butković: “Fotografijom zaustavljam ljepotu življenja”

  “Fotografija…? …. Zaustavljam vrijeme, zaustavljam pokret, zaustavljam ljepotu življenja… Naravno, Vezovi prolaze novi dolaze, generacije odrastaju, ali ipak ono što se ostavlja može se zaustaviti objektivom, tako da ova izložba, koja se zove “Prsluci – spomenci davne prošlosti” vjerujem da zaista predstavlja jedan trag, jedno obilježje folklorne, kulturne baštine uopće, Slavonije i Hrvatske”. Tim je riječima Silvija Butković, autorica sinoć otvorene izložbe fotografija “Prsluk šila, vezak vezla” u predvorju Hrvatskog doma, za naš radio sublimirala svoje dugogodišnje druženje s fotografijom i pojasnila što joj uopće znači taj medij izražavanja.
  To je 14. izložba svestrane Silvije Butković kojima je, kako je to u katalogu pojasnio đakovački književnik Franjo Džakula, “svojom ljubavlju, bogatstvom motiva, raskoši tema, obogatila kulturu našega grada.”
  Tena kod Silvije B. Na izložbi, koja je i ove godine dio programa Đakovačkih vezova, govorili su dogradonačelnik Mirko Ćurić, Marija Burek, direktorica Turističkog ureda, a izlobžu je otvorio dogradonačelnik Ivan Išasegi.
  Otvorenje izložbe glazbeno su obogatilI: Bećarine, samičar Luka Juriša i, kao gosti iznenađenja, članovi KUD-a Tene, s kojima Silvija Butković također surađuje.
  Izložba se može razgledati do 31. srpnja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog