Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Press konferencija Markića i još desetak poljoprivrednika iz Đakovštine

  Jučer je održana press konferencija obitelji Markić na kojoj je govorilo još desetak poljoprivrednika iz Đakovštine. “Ne tražimo neku drugu, tuđu zemlju, nego onu koju smo radili i doveli u red. Svi mi koji smo izgubili zemlju udružit ćemo se i, kad završimo sa žetvom i slamom, idemo pred Ministarstvo poljoprivrede u Zagreb. Zemlja se otima na čudne načine, a zanimljivo je i to da oni koji hoće našu zemlju, nisu se prijavljivali na natječaj za zemlju koju su dosad imali u zakupu, nego hoće našu, jer je naša dovedena u red” – rekao je Zoran Markić.
  Robert Jukić i Željko Pandža iz Soljaka su optužili njihova sumještanina Ivana Dasovića, koji je prije nekoliko dana optužio braću Markić da su htjeli ubiti njegova sina, govoreći da se “zemlja otima drugima kako bi se dala njemu, Ivanu Dasoviću”, a Jukić je dodao – “Dasović dobiva zemlju gdje hoće, a mi ne možemo dobiti ništa. Rekao mi je – da sam dobar s njim, da bi tada dobio državnu zemlju, jer on ima veze preko stranke.”

  Među desetak poljoprivrednika bili su i Ivka i Goran Pavlović iz Kešinaca koji su rekli da je Općina Semeljci raspisala natječaj za parcelu od 28 hektara “za koju imaju pravovaljani ugovor i na kojoj su u posjedu”.
  “Zemlju nam žele uzeti insinuirajući da smo dužni za zakup 100.000 kn, a sudski smo dokazali da to nije točno i za što imamo sve uplatnice. Podnijeli smo niz kaznenih prijava, obraćali se svim instancama za ovu otimačinu, no ništa. Sada čekamo očitovanje Kolinde Grabar Kitarović. Ako sam ja u stvarnom posjedu, kako se može dati drugome, za poticaje?! Sud se još vodi, a oni već prave novi ugovor. To se radilo lani, a mi smo saznali nedavno, pri podnošenju zahtjeva za poticaje u lipnju! Zemlju su nam oduzeli, a mojih 25 krava mora jesti svaki dan. Prodat ću stoku u klaonicu, pakujem kofere i selim iz ove države – rekla je Ivka Pavlović.

  Izvor: 24sata.hr (http://www.24sata.hr/politika/markici-ne-odustaju-udruzit-cemo-se-i-idemo-za-zagreb-428463)
  Foto: arhiva Radio Đakova

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog