Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počinje druga faza projekta energetske učinkovitosti zgrada

  Gradska komunalna tvrtka Univerzal nastavlja s realizacijom projekta energetske učinkovitosti zgrada kolektivnog stanovanja, a drugu fazu tog projekta na konferenciji za novinare najavili su gradonačelnik Zoran Vinković i predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo.
  “Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je 513.000 kuna bespovratnih sredstava za projektiranje devet zgrada kolektivnog stanovanja, a prije toga je odobreno gotovo 130.000 kuna za energetsko certificiranje zgrada kolektvinog stanovanja”, podsjetio je gradonačelnik Vinković. Istaknuo je također da je dobit višestruka jer grad, kako je kazao, uređenjem tih zgrada i dotrajalih fasada dobiva novo lice, pokreće se i građevinska operativa, dok stanari, prema riječima Gorana Solde, dobivaju kvalitetnije uvjete stanovanja i raste cijena stanova.
  druga faza 2 “Druga faza podrazumijeva izradu projektne dokumentacije, troškovnika, arhitektonskih, geodetskih, te strojarskih i elektrotehničkih rješenja na koji način se postiže veća i bolja energetska učinkovitost, odnosno viši razred bilo da je riječ o izmjeni stolarije, krovišta, fasade li uređenju donjeg dijela zgrade”, pojasnio je Soldo dodajući da je rok za izradu te dokumentacije 60 dana, a potom slijede radovi.
  Univerzal očekuje rješenje još za četiri zgrade, najavljuje Soldo naglašavajući da je cilj cijelog projekta dosegnuti energetski razred “A”.
  U projekt energetske učinkovitosti uključeno je i trideset obiteljskih kuća, istaknuli su čelnici grada na konferenciji za novinare u Univerzalu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog