Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Oko 4.500 sudionika u svečanoj povorci 49. Đakovačkih vezova

  Skoro dva sata trajao je mimohod oko 4.500 sudionika velike svečane povorke 49. Đakovačkih vezova u kojoj je ove godine bilo 58 folklornih skupina iz Slavonije i Baranje, ostalih dijelova Hrvatske, ali i gosti iz BiH, Austrije i Kanade.
  dukati plesSvi oni pokazali su narodne nošnje, pjesmu, ples i običaje svoga kraja, te oduševili brojne posjetitelje, ali i uzvanike i goste ispred katedrale. Veseli bećarci, razigrani ples, pucanje kandžija,… zvuk tambure…, .. snaše na biciklu, … sve se to stopilo u jednu živopisnu sliku 49. Đakovački vezova….
  U ovogodišnjoj vezovskoj povorci bili su i članovi Matičng kluba Hrvatski ovčar, četvreopreg i dvopreg Državne ergele lipicanaca, četrdesetak svatovskih zaprega i isto toliko jahača.
  zaprega 34 lovci VezoviProgram je nastavljen na ljetnoj pozornici u Strossmayerovom parku, a od 16 sati na hipodromu Državne ergele lipicanaca su konjička natjecanja.
  Nakon cjelodnevnog programa u Strossmayerovom parku, završni dio i ovogodišnjih Vezova je program “Slavonijo, zemljo plemenita”, odnosno izbor najljepše nošenog narodnog ruha, te glazbeni program u kojem sudjeluju brojni izvođači.

  Foto: Maja Muškić
  Mario Kladarić

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog