Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Nesposobnost ili političke igrice?!”

  Klub vijećnika SDP-a oglasio se priopćenjem u kojem se optužuje predsjednika Gradskog vijeća Soldu i gradonačelnika Vinkovića za bahatost, nesposobnost i kontrolu medija. “Za Grad ne rade ništa, plaćaju kazne i prodaju demagogiju kako bi se održali na vlasti”, tvrdi se u priopćenju u kojem se kao argument navodi sudbina đakovačkih projekata nominiranih za sufinanciranje sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, odnosno pojašnjenje ministra Grčića na zastupničko pitanje SDP-ova saborskog zastupnika Damira Tomića o tim projektima.
  Od 47 prijavljenih projekata iz Osječko-baranjske županije, samo tri nisu zadovoljila administrativnu provjeru, odnosno traženu dokumentaciju, a od ta tri dva su projekta Grada Đakova, navodi se u SDP-ovu priopćenju.
  “Tomić je po objavi rezultata zatražio od ministra pojašnjenje o zaprimljenim projektnim prijedlozima iz Đakovštine, a u priloženoj tablici je vidljivo da su sve općine u okruženju uspješno pripremile projekte, a samo Grad Đakovo nije” jer, kako se navodi, “nije poslalo osnovni dokument – financijski plan, što je zasigurno presedan”.
  Grcicev odgovor “Valjda dvojac Soldo-Vinković nema vremena raditi ono za što su izabrani zbog zbrinjavanja vlastitih kadrova u gradskim tvrtkama i aferama koje nižu u Univerzalu?!”, zaključuje se na kraju priopćenja Kluba vijećnika SDP-a uz konstataciju da “Grad tone sve dublje u propast?”.

  “Nisam zadovoljan što Gradu Đakovu nisu odobrena bespovratna sredstva Vlade RH za navedene projekte iz kako navode „formalnih“ ili pak političkih razloga, ali svima zajedno to treba biti motiv za izradu novih kvalitetnih projekata i programa te daljnje apliciranje na brojne druge natječaje”, odgovara na prozivke Goran Soldo, predsjednik Gradskog vijeća.
  Soldo, međutim, uzvraća, da je ” zabrinjavajuće što saborski zastupnik Damir Tomić u četiri godine mandata nije osigurao realizaciju nijednog kapitalnog projekta Vlade RH u Đakovu, iako je dio vladajuće koalicije, te da sada, na isteku svog, kako se navodi, “prespavanog četverogodišnjeg saborskog mandata vlastitu nesposobnost za prethodno razdoblje pokušava neprimjerenim rječnikom i brojnim priopćenjima prebaciti na druge, kako bi našao opravdanje za dosadašnji nerad”.
  S tim u vezi Soldo podsjeća na “slavodobitno” najvaljivano rješenje za Mimozu, od kojega je, kako kaže, “ostala samo demagogija i zapuštena Mimoza”, te dodaje kako mu je “nepoznato iz kojeg razloga Damir Tomić u tolikoj mjeri ističe svoju mržnju i opsjednutost njime zbog čega ga vjerojatno svakodnevno krivi i zbog vremenske prognoze”.

  Na SDP-ove optužbe o odbijanju sufinanciranja projekta rekonstrukcije Strossmayerova trga i izgradnje pješačko-biciklističke staze Đakovo-Kuševac prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice u 2015. godini, a zbog nepotpune dokumentacije, priopćenjem je reagirao i prozvani gradonačelnik Zoran Vinković pojašnjavajući da su “đakovački SDP-ovci zaboravili reći da to do sada nikad nije bio problem.”
  Naime, gradonačelnik podsjeća da je u provedenoj natječajnoj proceduri uvijek do sada bila prihvaćena njegova pismena izjava koju je uputio ministru Grčiću i njegovu ministarstvu kojom se navodi da će Grad Đakovo potrebna financijska sredstava osigurati rebalansom proračuna za 2015. kao i proračunima u sljedeće tri godine, i to po odobrenju projekata od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.
  Ponavljajući da su takve pisane izjave do sada su uvijek bile dovoljne, gradonačelnik odgovara protu pitanjem ” zašto je ovaj puta stopirano odobrenje sredstava za prijavljene projekte po navedenom programu i je li riječ o svjesnoj opstrukciji đakovačkog SDP-a i njegova saborskog zastupnika”. Navodi također da je nedavno u Grad stigla odbijenica ministra Grčića za jedan od projekata, a razlog je bio, kako tvrdi Vinković, da dokumentacija ne sadržava biografske podatke gradonačelnika.
  Gradonačelnik konstatira da je riječ o “političkim igricama koje štete građankama i građanima Đakova, te da je na djelu klasični politički reket i obrazac prema kojem se novac većinom dijeli podobnim gradovima i općinama i to, naravno, po stranačkom ključu”. (RI)

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog