Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Šteta od suše 24,7 milijuna kuna

  Danas je krajnji rok do kojega su općinska i gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda trebala dostaviti Županijskom povjerenstvu izvješće o stanju šteta na kukuruzu, soji, šećernoj repi, povrtnim i voćarskim kulturama.
  Đakovačko Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta, koje se sastalo danas, procijenilo je štetu od suše na svim poljoprivrednim kulturama u ukupnom iznosu od 24,7 milijuna kuna.
  U tom iznosu je i šteta procijenjena od leda koji je nedavno zahvatio Široko Polje, pojašnjava gradonačelnik Vinković ističući da se šteta od suše na pojedinim kulturama kreće od 60 do 80 posto.
  “Štete na kukuruzu, soji, tikvi uljarici i konoplji su 80 posto, povrću, voću i lucerni 70 posto, a na suncokretu i krmivima 60 posto”, navodi gradonačelnik Vinković ističući da je na temelju tih podataka zatražio od župana Vladimira Šišljagića da proglasi elementarnu nepogodu sušu za područje grada Đakova.
  Prvo izvješće o štetama upućeno je Županijskom povjerenstvu koje će utvrditi postoje li preduvjeti za proglašenje elementarne nepogode suše za područje cijele županije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog