Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Suradnju produbiti i na gospodarskom planu

  «Prvi puta sam u Đakovo u službeni posjet došla još 2013. godine, ovo je treća godina kako sam veleposlanica, a planiram do kraja ove godine doći u posjet županu i gradonačelniku, odnosno gradskoj upravi na gospodarski sastanak. Vrijeme je da iskoristimo to što se kao dvije države podržavamo i u gospodarstvu», izjavila je Daniela Karagjozoska, veleposlanica Republike Makedonije u Hrvatskoj, tijekom današnjeg boravka u Đakovu u sklopu manifestacije Dani braće Miladinov.
  Današnji program počeo je u kripti đakovačke katedrale gdje su sudionici te kulturne manifestacije odali počast biskupu Josipu Jurju Strossmayeru koji je pomogao braću Miladinov.
  «Biskup Strossmayer je naš mecena i jedino mi je žao što ne pohodimo njegov grob i ovu katedralu češće, kako smo to činili prije desetak godina. Na žalost, ova krizna vremena donijela su sa sobom i ono što ne možemo pratiti. To su sve manja novčana sredstva, a izuskuju da sa svih strana, od Splita, Zagreba, Zadra i Pule dođu ljudi. Voljeli bi da se to promijeni Ostajemo uvijek s vama Slavoncima i uvijek ćemo biti zajedno kad slavimo zajedničke dane, a pogotovo našega mecenu biskupa Strossmayera», kazao je Ilija Hristodulov, predsjednik Zajednice Makedonaca u Hrvatskoj, koja je, uz Makedonsko kulturno društvo «Braća Miladinovci» iz Osijeka, organizator manifestacije. I ta je kulturna manifestacija u znaku Strossmayerovih obljetnica, a osim posjete Strossmayerovu grobu i Spomen muzeju, sudionici su bili nazočni otvorenju izložbe starih razglednica i slika Dragoljuba Siljanoskog i promociji knjige poezije “Ognjište” Milene Zlateske iz Pule. Nakon toga, održan je i prigodni program sekcija društva Braća Miladinovci i njihovih gostiju.
  Pokrovitelj manifestacije je Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske i Grad Đakovo.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog