Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Slovenska predstava “Od tišine do glazbe”

    Europom po kulturi – Dani slovenske kulture u Đakovu i Osijeku – novi je kulturni proizvod s potpisom PPN-a, a svoja vrata će otvoriti u srijedu 17. lipnja u đakovačkom Hrvatskom domu kada će publika imati rijetku priliku pogledati vrhunsku kazališnu predstavu “Od tišine do glazbe“ s podnaslovom “Koncert za anegdotu i klavir“. Autori predstave su slovenski umjetnici Jure Ivanušič i Marko Vezovišek.
    U jednosatnom performansu dramski glumac i pijanist Jure Ivanušič atraktivno, virtuozno i žanrovski raznoliko vodi kroz fenomen glazbe.
    U svom ilustrativnom, duhovitom, a ipak muzikološko vjerodostojnom nastupu majstorski se transformira iz jedne glazbeno relevantne uloge u sljedeću; od pijanista do pjevača, od skladatelja do dirigenta, od muzikologa do glazbenog kritičara. Od kamenog doba do Rolling Stonesa, od klasike do moderne, od jazza do popa, od popevke do šansona, od uvertire do aplauza.
    Jure Ivanušić je izvanredan glumac i vrhunski glazbenik koji, polazeći od nekih elemenata kabarea, stvara rijetko viđenu svečanost i kazališta i glazbe i humora u kojoj gledateljima čak ni slovenski jezik nije prepreka da dožive ovo vrhunsko djelo, ističu organizatori.
    Ovom predstavom Slovensko kulturno društvo „Stanko Vraz“ iz Osijeka započet će ovogodišnje Dane slovenske kulture koji će se tijekom lipnja održati u Đakovu i Osijeku.
    Početak predstave je u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti na blagajni kina.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog