Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Knjiga “Hrvatski ovčar – hrvatsko kinološko blago”

  Ovih dana iz tiska je izišla knjiga “Hrvatski ovčar Hrvatsko kinološko blago” našeg sugrađanina i dugogodišnjeg kinologa Nikole Klemena.
  Knjiga predstavlja, kako pojašnjava autor, prvi pisani dokument nakon profesora Romića, kada je pasmina priznata, a radio je na njoj dvije godine kao dugogodišnji zaljubljenik.
  Knjiga donosi sve ono što je bitno za ovu pasminu, od uzgoja do povijesti otkako je osnovan pasminski klub u Đakovu 1992. godine, ističe autor
  Knjiga nije u prodaji nego se distribuira putem donacija, odnosno simboličnih prihoda, a zainteresirani se trebaju javiti u klub ili autoru, ističe Klemen.
  Matični klub Hrvatski ovčar i dalje je vrlo aktivan i nastoji ovu pasminu afirmirati ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu.
  Sljedećeg vikenda, odnosno 14. lipnja, sedam članova kluba Hrvatski ovčar u Milanu će sudjelovati na Svjetskoj izložbi na kojoj će biti oko 30.000 pasa.
  “Nas sedmero odlazi tamo kao reprezentacija Hrvatske i čast nam je sudjelovati i predstavljati ovu pasminu na toj izložbi”, ističe Klemen.
  U proteklih dvadesetak godina, koliko Matični klub Hrvatski ovčar djeluje, uzgojeno je više od tisuću štenaca, od kojih se neki nalaze širom Europe, a postoji čak klub Hrvatskih ovčara i u Japanu, ističe Klemen najavljujući širenje i u druge dijelove svijeta, posebno Australiju.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog