Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovo je grad rukometa

  zika, stiv, brod, dubravka i mirkodomjenakpublika 2publika Efektnim i zanimljivim programom u Hrvatskom domu Ženski rukometni klub Đakovo obilježio je šest desetljeća ženskog rukometa, a proslavljen je i ulazak u Prvu ligu, najveći uspjeh u povijesti kluba.
  Svečanosti, kojoj su svoj doprinos dale i Đakovčanke, bili su nazočni brojni gosti, bivše i sadašnje rukometašice, treneri, predsjednici, tajnici i drugi sportski djelatnici koji su, kako je to rekla u pozdravnom govoru predsjednica Mirjana Adrić, dali svoj doprinos razvoju đakovačkog sporta, a posebno ženskog rukometa.
  Zahvalnost i dužno poštovanje iskazano je i onima kojih više nema, a svojim su nesebičnim radom ostavili traga u radu kluba.
  priznanje hrs Posebno burno pozdravljena je Kaja Ileš, proslavljena rukometašica, koja je također bila nazočna svečanosti, a jubilej đakovačkim rukometašicama, ali i ulazak u Prvu ligu, čestitali su Zdenko Kordi, izaslanik predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza, koji je uručio i posebno priznanje predsjednici ŽRK Đakovo Mirjani Adrić, kao i Josip Ergović, predsjednik Županijskog rukometnog saveza, a skup je u ime Zajednice športskih udruga Grada pozdravio Tomislav Šetka.

   

   
  ergovic adric Gradonačelnik Zoran Vinković, čestitajući jubilej i ulazak u Prvu ligu, najavio je da će Grad i dalje pomagati ženski rukomet, te je pozvao i druge da se uključe u taj projekt.
  Zanimljivom šetnjom kroz šest desetljeća dugu povijest posjetitelji su se mogli upoznati s počecima rukometa u Đakovu, prvim igračicama, prvim uspjesima, neuspjesima, uvjetima u kojima se igralo, trenerima, predsjednicima, i drugim pojedincima koji su svojim radom ostavili neizbrisiv trag.
  Prikazan je i film o tom vremenu, a svečanost je završila dodjelom priznanja najzaslužnijima: Stjepanu Šimuniću, dugogodišnjem tajniku, Davoru Klobučaru, treneru, Zvonku Škrapiću, treneru, Slavici Klobučar, najdugovječnijoj igračici, predsjedniku Damiru Čuturilu, te treneru Đini Grgiću koji je đakovačke rukometašice uveo u Prvu ligu.
  Iznenađenje nisu krile ni najstarije igračice Mirjana Prebeg i Katica Cvitković kojima je predsjednica ŽRK Đakovo uručila cvijeće.

  Svečanost obilježavanja šest desetljeća ženskog rukometa u Đakovu završila je izvedbom neslužbene himne ŽRK Đakovo i izlaskom na pozornicu djevojaka koje su se plasirale u Prvu ligu.
  Prije svečanosti u Hrvatskom domu, delegacija ŽRK Đakovo na Gradskom groblju odala je počast preminulim članovima kluba.
  Program obilježavanja jubileja đakovačkog ženskog rukometa završava u subotu cjelodnevnim sportskim susretima koji će kulminirati utakmicom u večernjim satima protiv Mađarica, te «žutom feštom», odnosno zabavnim programom nakon te utakmice.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog