Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Volontiranje obogaćuje i čini ljude sretnima”

  U sklopu manifestacije “Hrvatska volontira 2015.” Udruga Amadea organizira danas od 13 do 16 sati “Susret generacija”, odnosno druženje starih i mladih.
  To druženje, kako ističe sestra Natalija Fadiga, voditeljica Centra Amadea, poručuje da “i Đakovo volontira”.
  “Volontiranje samo u sebi uključuje dobru volju, nešto dobro za drugoga učiniti. U stvari, najkraće rečeno, to je ljubav za bližnjega, ljubav za bližnje u potrebi”, kaže sestra Natalija dodajući kako “volontiranje obogaćuje i čini ljude sretnima”.
  Volonterstvo je prisutno i u Đakovu, osobito u Amadei i to od samog početka rada, kaže sestra Natalija dodajući, međutim, da još uvijek nije dovoljno rašireno među ljudima, odnosno da ni stariji, kao ni oni mlađi ne znaju dovoljno o tome na koji način, gdje i kako se može volontirati.
  “U Amadei postoji edukacija za volontere, kao i Zajednica volontera. Mladi se okupljaju ponedjeljkom u pola osam radi dogovora i razgovora o svojim aktivnostima, a sudjeluju u Dnevnom boravku za starije, posjećuju starije u Domu za starije i nemoćne i po kućama, dok stariji volonteri, njih 7 do 8, volontiraju u Dnevnom boravku za starije”, navodi sestra Natalija Fadiga ističući kako je to lijepo iskustvo svima.
  Današnji susret volontera održava se na terasi Centra Amadea, a posebni gost je volonter i kantautor Luka Balvan.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog