Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Učenici Ekonomske škole u projektu “SHOOTIT”

  Učenici Ekonomske škole BRAĆA RADIĆ upravo su se vratili iz Grčke sa sudjelovanju u još jednom međunarodnom projektu čiji partneri su Menadžerska akademija Jihlava iz Češke i Peta srednja škola Agios Dimitrios iz Atene, doznajemo od profesorice Zlate Hrženjak.
  Riječ je o projektu SHOOTIT, odnosno SNIMI, u sklopu programa Erasmus+. Cilj tog programa je mobilnost mladih i predstavljanje ideja i stavova mladih diljem Europe o trenutnim problemima njihovog društva, razmjena iskustva, razvijanje prijateljstva, tolerancije i europskog građanstva, naročito među mladim osobama.
  Tijekom prethodnih 6 mjeseci, od kada je projekt SHOOTIT započeo, učenici svih triju škola radili su na snimanju dvaju filmova s istom tematikom – nezaposlenost kojim su predstavili aktualno stanje u svojim zemljama i tipična obitelj kojim su prikazani određeni stereotipi karakteristični za svaku pojedinu nacionalnost.
  grčka2 U završnoj fazi projekta 14 učenika iz Češke i 14 učenika iz Hrvatske sa svojim mentorima Filipom Knonvalinkom i Zlatom Hrženjak, boravili su u Ateni od 3. – 9. svibnja gdje su im domaćini bili učenici i nastavnici iz Grčke te sudjelovali u planiranim radionicama.
  Tijekom svog boravka prikazali su svoje uratke i u mješovitim skupinama snimili još tri filma inspirirana posjećenim antičkim lokalitetima i grčkom mitologijom, kao odraz širenja novih spoznaja i upoznavanja novih kultura.
  “Svi učenici će za sudjelovanje u ovom projektu dobiti europske certifikate YOUTHPASS, kojim će moći potvrditi svoje dodatne vještine stečene tijekom ovih aktivnosti”, ističe profesorica Hrženjak.
  “Na putu do Grčke i na povratku, učenici iz Češke bili su gosti naših učenika u njihovim obiteljima, te su tako imali priliku upoznati naš grad posjetivši katedralu i Državnu ergelu lipicanaca i srdačnost i toplinu naših ljudi”, dodaje profesorica Hrženjak zahvalivši se Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i Državnoj ergeli, koja je partner školi i u projektu IBRAVE.
  “Uz nezaboravne trenutke provedene u Grčkoj, ostaju i trajna prijateljstva i dogovor o nastavku suradnje na novim projektima”, poručuju đakovački učenici .

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog