Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Parlaonica o nasilju

  U OŠ „I.G.Kovačić“ održana je parlaonica u sklopu treće komponente nacionalnog preventivnog projekta ”Živim život bez nasilja – Nasilje, za nasilje nema opravdanja“, koji provode Ministarstvo unutarnjih poslova RH, Ravnateljstvo policije i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s organizacijama civilnog društva, a koji je usmjeren na sprečavanje nasilja prema ženama, nasilja u obitelji i nasilja među mladima te izgradnji kulture nenasilja i tolerancije među mladima.
  parlaonica 2
  U parlaonici su, kako doznajemo od psihologinje Ljilje Runje, sudjelovali učenici sedmih razreda škole, a završnu riječ uputili su suci: Tomo Andrašević iz Policijske uprave osječko-baranjske Odjela prevencije, pedagoginja Anđa Pavlinović i defektologinja Zvonimira Sučić.
  Negacijska skupina je govorila na koji način učenici sami mogu rješavati vršnjačke sukobe, a afirmacijska da nasilje treba prijaviti i o tome razgovarati s odraslim osobama.
  parlaonica 3
  Parlaonica je protekla u zanimljivom, sadržajnom i poučnom ozračju, a poruka je da nasilje treba prijaviti u svim slučajevima.
  Na kraju su uručena priznanja učenicima za najbolji literarni rad, najbolji plakat i za sudjelovanje u afirmacijskoj i negacijskoj skupini.
  Okupljene učenike, razrednike i stručne suradnike pozdravili su ravnatelj Tihomir Benke, Tomo Andrašević iz Odjela za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske i načelnik Policijske postaje Đakovo Rudolf Kolarić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog