Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Izložbom “Volim Đakovo” počelo obilježavanje Dana Grada

  U predvorju Hrvatskog doma sinoć je otvorena 7. izložba fotografija “Volim Đakovo” na kojoj je izloženo 60 izabranih fotografija 24 autora. Posebni žiri, Damir Rajle, Borislav Bijelić i Dubravko Ferger, odbrao je najuspješnije fotografije na natječaju, a prve tri nagrade osvojili su Helena Butković, Slobodan Balić i Vikica Jeličić, a dodijeljeno je još pet pohvala. Organizator izložbe je Foto kino klub Đakovo čiji predsjednik Damir Tomić se zahvalio svima koji su sudjelovali istaknuvši da je izložba postala prepoznatljiva i da je poklon građanima za Dan Grada.
  Izložbu je otvorio dogradonačelnik Mirko Ćurić podsjetivši na zavidnu tradiciju Foto kino kluba Đakovo koja je dulja od 60 godina.
  Središnji dio proslave Dana Grada je svečana sjednica Gradskog vijeća u petak, 8. svibnja u Hrvatskom domu u 10,30, kada će biti uručena priznanja ovogodišnjim laureatima: Godišnja nagrada i Povelja zahvalnosti.
  U subotu će se na korzu u 18 sati održati tradicionalna akcija “Dobro je činiti dobro”.
  U sklopu programa obilježavanja 776-te obljetnice Grada Đakova u Muzeju Đakovštine održat će se i etno radionica na kojoj će sudjelovati učenici odgojno-obrazovnih skupina umjerene mentalne retardacije Osnovne škole “Vladimir Nazor”. 
  Cilj ove radionice je upoznavanje s kulturno-povijesnim znamenitostima i običajima Đakova i Đakovštine, ističe nositeljica projekta etnologinja Branka Uzelac. Voditeljica radionice je povjesničarka umjetnosti Sanja Žirovčić, a stručni suradnici su Nikolina Posavčević, Krasanka Kakaš, Marijana Svalina, Kristina Kurcinak i Valentina Maršić- Klarić.

  Foto: FKK Đakovo

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog