Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Hoće li Đakovo u drugi krug?

  Danas u Zagrebu počinje prvi krug predstavljanja hrvatskih gradova koji su se nominirali za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.
    Svoju kandidaturu danas predstavljaju Rijeka, Đakovo, Dubrovnik i Osijek, sutra Pula, Split i Varaždin, a 29. svibnja Zadar i Zagreb.
  Za svoja predstavljanja svaki grad ima na raspolaganju pola sata kako bi članovi delegacija predstavili razloge svoje kandidature i objasnili detaljno viziju grada kakvu žele ostvariti kroz kandidaturu za projekt Europske prijestolnice kulture. Nakon uvodnog dijela, članovi Povjerenstva će u 45-minutnom ispitivanju razriješiti sve nedoumice i pitanja koja su im se nametnula nakon čitanja natječajne dokumentacije koja im je dostavljena. Kroz razmjenu iskustava i razgovor o gradovima kandidatima, Povjerenstvo će nakon svakog izlaganja vijećati o razlozima za i protiv odlaska pojedinog grada u drugi krug natječaja. U donošenju odluke vodit će se prema šest glavnih kriterija: doprinos dugoročnoj strategiji, europska dimenzija, kulturni i umjetnički sadržaj, sposobnost izvođenja, doseg i upravljanje projektnim ciklusom.
  Kandidaturu Grada Đakova predstavit će delegacija koju čini sedam članova.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog