Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gradonačelnik Vinković: “Nismo razočarani, ponosni smo što smo sudjelovali u natječaju”

  Rijeka, Pula, Osijek i Dubrovnik – hrvatski su gradovi nominirani za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine koji su ušli u drugi krug natječaja, objavljeno je u sjedištu Europske komisije u Zagrebu.
  Grad Đakovo, koji je također sudjelovao u natječaju, tako je ispao u prvom krugu.
  «Nismo razočarani, ponosni smo što smo sudjelovali u natječaju, pohvaljeni smo kao i ostali gradovi koji nisu prošli, a svim gradovima koji su prošli u drugi krug želim puno uspjeha», prva je reakcija đakovačkog gradonačelnika Zorana Vinkovića.

  Odluku o gradovima koji su prošli u drugi krug, na temelju predstavljanja koje je održano proteklih dana, donijelo Povjerenstvo nezavisnih stručnjaka. Odluku je objavio predsjednik Povjerenstva Britanac Steve Green koji je zahvalio predstavnicima ostalih pet gradova – Đakova, Splita, Varaždina, Zadra i Zagreba za, kako je rečeno, izuzetno kvalitetno pripremljene kandidature za Europsku prijestolnicu kulture 2020.. te ih pozvao da svi i dalje surađuju onako kako su to i pokazali tijekom predstavljanja kandidatura.
  “Drago mi je da svih devet prijavljenih gradova pokazuje volju za suradnju s partnerima diljem Europe, pa i izvan granica Europske unije. Taj pozitivni element zajednički je svim prijavama. Osim toga, treba istaknuti da su mnogi gradovi prvi put donijeli kulturnu strategiju”, rekao je voditelj Ureda europske prijestolnice kulture pri Europskoj komisiji Sylvain Pasqua.
  Konačni izbor grada koji će ponijeti tu titulu bit će početkom 2016. godine.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog