Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dan Grada u znaku poziva na zajedništvo

  Svečanom akademijom na kojoj su zaslužnim pojedincima i organizacijama uručena gradska priznanja, danas je obilježen Dan Grada Đakova, odnosno 776. obljetnica prvog pisanog spomena.
  “Godišnja nagrada Grada Đakova” uručena je Dubravku Fergeru, Silviji Butković, Univerzalu, Udruzi za psihosocijalne potrebe Amadea i Zajednici športskih udruga.
  “Povelja zahvalnosti” posthumno je dodijeljena Boži Blaževiću i Zdravki Dean, a uručena je i monsinjoru Luki Strgaru, Stjepanu Nađu, Draganu Božiću, Koordinaciji braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Vatrogasnoj zajednici Grada, KUD-u Zora iz Piškorevaca, Radio Đakovu, Novom radiju, Ljekarnama Đakovo, Tamburaškom sastavu Đerdani.
  Povelja zahvalnosti RDJ U ime laureata zahvalio je Dubravko Ferger, a svečanoj akademiji bili su nazočni brojni gosti među kojima i izaslanik predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović i počasni građanin Đakova Vladimir Šeks, župan Vladimir Šišljagić, saborski zastupnici Ivan Drmić i Dinko Burić, đakovčako-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić, te drugi gosti.
  Ovogodišnji Dan Grada protekao je u znaku kandidature za Europsku prijestolnicu kulture, te poziva na zajedništvo, nadilaženje svih podjela i zajedničko nastojanje u rješavanju problema nezaposlenosti i odlaska mladih.
  ZV Dan Grada 15. To je u svom pozdravnom govoru naglasio i gradonačelnik Zoran Vinković koji je konstatirao da su sve dosadašnje vlade odgovorne za gospodarsko zaostajanje Slavonije i Baranje.
  “Danas ne smijemo zatvarati oči ni na mnogobrojne građane koji odlaze iz ovoga grada, na mlade koji odlaze iz Hrvatske, odlaze trbuhom za kruhom i to definitivno treba mijenjati, ali to ne može učiniti jedna grad, jedna županija već to mora činiti cjelokupna Hrvatska i to je program koji mora biti program zajedništva”, poručio je gradonačelnik.
  Sličnu poruku uputio je i predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo koji je pozvao sve sudionike “društveno-političkog života, ali i sve one koji potječu iz Đakova, a danas se nalaze na odgovornim funkcijama izvan grada, da djelujući lokalpatriotski stvaraju zajedništvo kao temelj i jedini put za svladavanje svih stvari koje stoje pred nama, te lobiraju za projekte grada Đakova”.
  Izaslanik predsjednice Republike Vladimir Šeks pozvao je također na jedinstvo i prevladavanje svih ideoloških, stranačkih i drugih podjela.
  vladimir seks“Da radimo na konsenzusu, na novom hrvatskom zajedništvu, na izgradnji strateških ciljeva, a to su rješavanje strateških životnih, gorućih pitanja hrvatskih ljudi, nezaposlenost, gospodarski rast, to je ova tragedija koja se događa Hrvatskoj s odlaskom mladih na put bez povratka, to je ova biološka, demografska kuga koja ugrožava opstojnost hrvatskog naroda”, istaknuo je Šeks.
  Poziv na zajedništvo i optimizam u rješavanju gospodarskih problema uputio je i župan Vladimir Šišljagić podsjetivši i na kandidaturu Grada Đakova za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.
  mali sokci U današnjem programu povodom Dana Grada nastupili su polzanici Dječjeg vrtića, učenici Osnovne škole Vladimir Nazor, te članovi Kulturno-umjetničkog društva Tena.
  Prije svečane akademije delegacija Grada položila je vijenac kod spomenika poginulim braniteljima na Gradskom groblju.
  Istodobno, u Muzeju Đakovštine održana je etnološka radionica izrade tradicijskih kapa ljelja iz Gorjana, a u 18,30 u katedrali će biti misa za Grad i Domovinu.
  Dan Grada groblje 15. U sklopu programa obilježavanja Dana Grada bit će održana i tradicionalna ulična utrka i humanitarni turnir u streljaštvu, a sutra u 11 sati u Spomen-muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera otvorenje je izložbe slika Nedjeljka Čubeka, dok će se u Hrvatskom domu od 10 sati održati kreativna radionica i igrokaz “Odjeća čini čovjeka – Neobičan intervju” Kreative za kulturu – Dramske sekcije KUD-a Sklad.
  Sutra u 18 sati na korzu počinje akcija “Dobro je činiti dobro”, a uz prigodnu prodaju različitih proizvoda, predviđen je i zabavni program. Prihod manifestacije namijenjen je Fondu “Za dječji osmjeh”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog