Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Certifikat koji jamči izvornost domaćeg proizvoda

  U sklopu projekta “Certificirane seljačke tržnice” danas je na Gradskoj tržnici u Đakovu vlasnicima 49 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava uručen certifikat “Proizvodi hrvatskog seljaka”.
  Taj projekt, kako je na prigodnoj svečanosti rekao Božo Granić, počasni predsjednik Udruge hrvatskih tržnica, počeo je 2006. godine, a dosad je više od 500 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava obuhvaćeno.
  “Taj broj će se ove godine popeti i na 700 jer su građani prepoznali razliku takvih proizvođača hrvatskih proizvoda od preprodavača”, pojasnio je Granić, dok je gradonačelnik Zoran Vinković naglasio da je to jedna od mjera kojom se nastoji pomoći obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.
  Granic certifikat “Sljedeća mjera svakako je i natkrivanje Gradske tržnice u što će se uključiti i privatni poduzetnici i fondovi EU”, istaknuo je gradonačelnik.
  “I ovim projektom, kao i još ranije uvedenim besplatnim prvim satom parkiranja, nastoji se oživjeti đakovačka Gradska tržnica”, konstatirao je predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo.
  “Kriterij za odabir certificiranih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava je da su oni proizvođači svojih proizvoda, a prepoznatljivim kapama, pregačama i suncobranima razlikovat će se od ostalih na tržnici, a to će prepoznati i građani kojima se nude kvalitetniji domaći proizvodi”, kazao je Soldo.
  opg certifikat 15. “Taj certifikat znači da prodajemo robu koju smo sami proizveli, da je to sigurna hrana, da stojimo iza kvalitete i da nismo šverceri”, ističu vlasnici OPG sa certifikatom “Proizvod hrvatskog seljaka”.
  Najavljeno je da će se projekt, odnosno izdavanje certifikata nastaviti i dalje, te da projekt sufinanciraju Grad Đakovo, Udruga hrvatskih tržnica i Univerzal.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog