Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Treba li obilježavati 17. travanj?”

  komemoracija ztrvama totalitarnih rezima 14. Đakovo je u bivšem sustavu na današnji dan obilježavalo Dan oslobođenja, odnosno ulaska partizana u grad, a unazad nekoliko godina na ta zbivanja, koja su se u gradu događala sredinom travnja 1945., komemoracijom žrtvama križnog puta “Đakovo-Ruševo” upozoravaju iz đakovačkog ogranka Hrvatskog društva političkih zatvorenika i Hrvatskog obrednog zdruga Jazovka – Krilo Đakovo.
  “Ove godine obilježava se 70 godina od stradanja Đakovčana na križnom putu Đakovo-Ruševo, a komemoracija će se održati u Ruševu u nedjelju, 19. travnja, s početkom u 11 sati”, ističe Pero Šola navodeći kako još uvijek nisu do kraja istražene sve lokacije partizanskih zločina nakon završetka II. Svjetskog rata. “Pretpostavlja se da je na području Đakovštine 50-tak prikrivenih grobišta u kojima je oko 1.500 stradalih”, navodi Šola.
  dr Ante Mandaric Ponukan time, naš sugrađanin dr. Ante Mandarić upozorava na antifašističku tradiciju Hrvatske, te podsjeća da se i u Preambuli Ustava RH navodi da se Hrvatska zasniva na antifašizmu.
  “17. travanj, tu nema nikakve dileme, Dan je oslobođenja. Tito je vodio najsnažniji pokret otpora u okupiranoj Europi”, tvrdi dr. Mandarić navodeći kako “poražene snage dižu glavu i žele Hrvatsku svrstati među poražene sile”. Također ističe da se ta zbivanja ne mogu promatrati izolirano, bez šireg konteksta, te upozorava i na prenapuhavanje broja žrtava.
  Opširnije o ovoj temi bit će riječi u emisiji “Izravno” u ponedjeljak u 13,30, kada će svoje stavove sučeliti dr. Ante Mandarić i Pero Šola.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog