Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Noć knjige u Đakovu: “Knjiga je kolijevka civilizacije i mjesto humanosti čovjeka”

  Predavanjem pod nazivom “Pohvala knjizi”, koje je u Središnjoj nadbiskupijskoj i fakultetskoj knjižnici održao profesor Ivica Raguž, dekan KBF-a, te izložbom knjiga i rukopisa posvećenih Strossmayeru i književnicima započela je sinoć Noć knjige u Đakovu.
  Strossmayer z Noci knjige “Knjiga je kolijevka civilizacije i mjesto humanizma, humanosti čovjeka. Tko čita knjigu, odnosno prave knjige, taj zapravo ostaje čovjekom, a nije uvijek važan ni sadržaj, nego sam čin čitanja. Naime, kroz čin čitanja čovjek se odmiče od svakodnevnoga, odmiče se od interesa i koristoljublja, ulazi u svijet određenoga autora, pisca, povlači se u samoću, u šutnju, uči se promišljanju, traženju istine, propituje samoga sebe, jer tko čita taj, zapravo, ne može biti tašt , ne može biti ohol, otkriva koliko ne zna i uči od drugoga”, pojasnio je profesor Raguž važnost knjige i čitanja.
  Rajzl 40 godina Istodobno, u Gradskoj knjižnici i čitaonici od 17 sati trajao je raznolik program u sklopu kojega je održana izložba knjižničnog fonda Niže pučke škole u Selcima, izložba tiskanih izdanja đakovačkog ogranka Matice hrvatske, radionica za školarce o krasopisu i pisanju perom i tintom koju je vodila Ankica Karakaš Radošević, a predstavljene su i knjige “Mentalni korzet” Dinka Župana, te “Vatrenjaci” Adama Rajzla, koji je time obilježio i svoj 40-godišnji književni rad.
  Održan je i prigodni recitatorsko-glazbeni program u kojem su sudjelovali Mate Meščić, Branimir Hajduković, Andrija Kajtar i Marin Adrić, te Anđelka -Marija Vlajčić i Ivan Sastić.
  I sinoćnja Noć knjige, kako doznajemo od Tomislava Drmića, privukla je u Gradsku knjižnicu brojne posjetitelje. “Četvrtu godinu za redom Gradska knjižnica organizirala je Noć knjige kao jedna oblik promicanja kulture čitanja i knjige kao medija”, kaže Drmić ističući da Đakovčani vole knjigu o čemu govori i podatak o stotinjak tisuća posuđenih knjiga godišnje iz Gradske knjižnice i čitaonice, odnosno 5.700 aktivnih članova.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog