Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Izmjenama GUP-a do novih investicija

  Izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana, koje su gradski vijećnici na današnjoj 17. sjednici Gradskog vijeća prihvatili većinom glasova, uz 5 suzdržanih HDZ-ovih i SDP-ovih vijećnika, omogućit će se otvaranje novih radnih mjesta, pojasnio je gradonačelnik Zoran Vinković.
  Izglasanim izmjenama će se na čestici površine 7.000 četvornih metara u Ulici dragovoljaca Domovinskog rata stranom investitoru, kojega zastupa Marinko Krišto, odnosno tvrtka Interline iz Vukovca, omogućiti izgranja Dom za starije i nemoćne “Petrus” kapaciteta 450 štićenika, a u kojem bi se u prvoj fazi otvorilo 70 radnih mjesta, rečeno je na sjednici. Vrijednost investicije je 14,8 milijuna eura.
  Galic na 17. sjednici GV Suzdržani vijećnici, kako su istaknuli u raspravi, nisu protiv investicija i novih radnih mjesta, ali izražavaju bojazan zbog izostanka strateškog planiranja i mogućih nepredviđenih problema zbog širenja pogona u samom gradu, a zanima ih i koliko koštaju i tko plaća učestale izmjene Generalnog urbanističkog plana. Istodobno, nezavisni vijećnik Nikola Lelas upozorio je da bi jednoglasno prihvaćanje takve odluke bio jasan poziv i drugim investitorima da dođu u grad.
  Većinom glasova, također nakon poduže i na trenutke iskričave rasprave, prihvaćeno je i dopunjeno Izvješće Muzeja Đakovštine za 2014. godinu, a povod je bio angažiranje suradnika za dio poslova o čemu je sklopljen ugovor o djelu, umjesto ugovor o radu, zbog čega je ta ustanova kažnjena s 30.000 kuna.
  Rasprava o tom izvješću zapravo je bila pokazatelj zaoštrenih političkih odnosa u gradu zbog čega je gradonačelnik pozivao na “smirivanje strasti”, ali je odaslao i oštru poruku ravnateljima, ali i svim drugima kako neće dopustiti političku instrumentalizaciju gradskih ustanova i tvrtki, paralelnu vlast u njima i stranačku politiku, osim one gradske”. Inače će, kako se slikovito izrazio , “ići na sječu glava”.
  Današnja sjednica, osim aktualnim satom, počela je izvješćem Mandatne komisije o aktiviranju vijećničkog mandata Jasenka Ivanetića (HDSSB), čime je prestao mandat zamjenskom vijećniku Josipu Tomičiću (HDZ).

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog