Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gradonačelnik poziva na mirnu primopredaju zemlje

  Ovih dana iz Agencije za poljoprivredno zemljište dosadašnjim korisnicima počele su stizati obavijesti o raskidu privremenih ugovora o korištenju državnog poljoprivrednog zemljišta kako bi te površine ušle u posjed novih korisnika koji su prošli na natječaju. Od sutra, kako je na konferenciji za novinare najavio gradonačelnik Zoran Vinković, počinje uvođenje u posjed novih korisnika, odnosno obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji su potpisali ugovore o zakupu.
  “S obzirom da ima niz slučajeva, pa čak i fizičkih obračuna, inzistiram na smirivanju strasti, radi sve sve po zakonu, a uvođenje u posjed počinje od sutra u 8,30 za katastarsku općinu Đakovo. Bit će pozvani i dosadašnji i budući korisnici poljoprivrednog zemljišta, odnosno oni koji su prošli na natječaju i potpisali ugovor”, pojasnio je gradonačelnik.
  Povjerenstvo za uvođenje u posjed konstatirat će stanje na terenu i predložiti ugovor o obeštećenju dosadašnjem korisniku ako je zemlja obrađena, ali neće, s obzirom da su svi bili upozoreni, prihvatiti proljetnu sjetvu, kategorički tvrdi gradonačelnik.
  Najavljuje da će uvođenje u posjed za katastarsku općinu Budrovci biti 16. travnja u 14 sati, 17. travnja za Đurđance, 20. travnja Selci Đakovački, 21. travnja Piškorevci, 22. travnja Široko Polje i 23. travnja Ivanovci i Novi Perkovci. “Ima dovoljno vremena da se taj posao obavi do 15. svibnja kako bi se novi korisnici mogli upisati i tako ostvariti pravo na poticaj”, dodaje Vinković ističući kako je dosad stiglo pedesetak raskida ugovora s dosadašnjim korisnicima, a do kraja tjedna će stići i svi preostali.
  Gradonačelnik poziva dosadašnje i nove korisnike državnog poljoprivrednog zemljišta da staloženo i mirno obave posao primopredaje kako bi se izbjegle neželjene situacije, a odaslao je i upozorenje da će se pomno pratiti kako novi korisnici ne bi zemlju dali u podzakup, što je, kako je kazao, zabranjeno. U tom slučaju predložit će se raskid ugovora i novi natječaj, konstatirao je.
  Ovim je natječajem obuhvaćeno oko 2.500 hektara, a očekuje se još odluka Agencije za preostalih 700 do 800 hektara.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog