Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Đakovo, srce Europe”

  Danas je u zagrebačkom Muzeju Mimara održana konferencija za novinare na kojoj je Berislav Šipuš, zamjenik ministra kulture, objavio imena gradova koji su u propisanom roku predali kandidaturu na natječaj za naslov Europske prijestolnice kulture 2020., a to su Dubrovnik, Đakovo, Rijeka, Split, Osijek, Varaždin, Pula, Zadar i Zagreb.

  Zanimljiviji dio konferencije bio je predstavljanje kandidatura od strane predstavnika gradova. U ime đakovačke kandidature govorio je gradonačelnik Zoran Vinković koji je istaknuo kako Đakovo ove godine slavi 776. godina postojanja te kako, kao i cijela Hrvatska, slavi 200 godina od rođenja biskupa Strossmayera koji je, kako ističe, okosnica đakovačkog programa i kandidature. Đakovački program temelji se i na konjima lipicancima te na Đakovačkim vezovima, a gradonačelnik je istaknuo i suradnju sa Đakovačko-osječkom nadbiskupijom, Osječko-baranjskom županijom i općinama. Slogan đakovačke kandidature je „Đakovo, srce Europe“.

  Među predstavnicima gradova našao se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je ustvrdio da ne vjeruje kako će Zagreb postati europska prijestolnica kulture ¸jer to gotovo nikad nisu glavni gradovi nekih država, te kako smatra da svi prijavljeni gradovi već jesu prijestolnice kulture.
  Na kraju konferencije Šipuš je istaknuo kako prvo slijedi odabir gradova koji će ući u drugi krug izbora, a konačan rezultat, odnosno koji hrvatski grad je izabran za Europsku prijestolnicu kulture 2020., saznat ćemo početkom 2016. godine.
  fotografija 1fotografija 2fotografija 3fotografija 5

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog