Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković o javnim radovima: “Nema odabira preko veze i politike”

  Na natječaj za javne radove na području grada Đakova, koji se realizira s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, prijavilo se ukupno 369 nezaposlenih osoba, propisane uvjete ispunjava 199 osoba i od njih će biti odabrano 50 koji će početkom travnja početi raditi, doznajemo od gradonačelnika Zorana Vinkovića. Kaže da je u tijeku odabir prema važećim zakonskim kriterijima.
  “Tu nema odabira preko veze i politike”, tvrdi gradonačelnik najavljujući da će ugovor za privih 50 radnika biti uskoro potpisan kako bi mogli početi raditi već 1. travnja.
  Gradonačelnik ujedno najavljuje da će se zatražiti zapošljavanje još 50 djelatnika, što je i odgovor našoj slušateljici koja ističe da su neke jedinice lokalne samouprave kroz javne radove zbrinule veći broj nezaposlenih osoba.
  U program javnih radova, osim jedinica lokalne samouprave, mogu se uključiti i udruge, osobito one koje se bave humanitarnim radom što su neke iz područja brige za starije i nemoćne i iskoristile.
  Zbog teške socijalne situacije u gradu veliki je pritisak za svako radno mjesto, kaže gradonačelnik Vinković dodajući kako su izostali efekti programa “oprosta duga” kada je u pitanju dugovanje građana prema Gradu. Dosad, kako kaže, nitko nije zatražio oprost duga, iako su dugovanja za komunalni doprinos i komunalnu naknadu dosegnula 11 milijuna kuna.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog