Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Uskoro o sudbini Doma HV

  Iako je Dom Hrvatske vojske upisan u vlasništvo Grada Đakova, tek je Zapisnikom o primopredaji, koji je potpisan 5. prosinca prošle godine, Grad od Ministarstva obrane preuzeo na upravljanje taj objekt.
  “Ovih dana će se, sukladno pozitivnim propisima RH, sa sadašnjim korisnicima, a to su udruge proistekle iz Domovinskog rata, napraviti ugovori o korištenju tog prostora, a sva druga pitanja o konačnom, stvarnom vlasništvu nad tim prostorom Grad će regulirati s Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom”, najavljuje gradonačelnik Zoran Vinković.
  Gradonačelnik očekuje da će se stvarno vlasništvo nad tim objektom, ali i česticom, riješiti u sljedećih nekoliko mjeseci, nakon čega će biti moguće odlučiti o budućnosti te lokacije.
  Vinkovic o sudbini Doma HV “Jedna od ideja je, u skladu s Generalnim urbanističkom planom, a posebno ukoliko se pronađe investitor kroz jedan vid javno-privatnog partnerstva, na toj lokaciji osigurati prostor za glazbenu školu, djecu s posebnim potrebama i udruge proistekle iz Domovinskog rata”, pojašnjava Vinković.
  Prije toga, kako najavljuje, taj bi objekt trebali pregledati stručnjaci i utvrditi stvarno stanje i mogućnosti ostanka takve zgrade na tom prostoru.
  Zgrada nije zaštićena, odnosno nije pod zaštitom konzervatora, a o njezinoj sudbini odlučit će se tek nakon što stručnjaci utvrde stvarno stanje, ponavlja gradonačelnik dodajući da dotada sve ostaje kako je sada.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog