Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ravne na Koroškem i Đakovo – gradovi prijatelji

  Izaslanstvo Grada Đakova, predvođeno gradonačelnikom Zoranom Vinkovićem krajem proteklog tjedna boravilo je u radnoj posjeti slovenskom gradu Ravne na Koroškem. Tijekom posjete, kako se ističe u priopćenju iz Ureda gradonačelnika, obavljen je niz sastanaka, a između ostalog, đakovačko izaslanstvo primio je i župan Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, pri čemu je dogovoreno potpisivanje Sporazuma o prijateljstvu između dva grada.
  “Suradnju s Ravne na Koroškem uspostavlja se s ciljem poticanja i jačanja razumijevanja i prijateljstva između dviju jedinica lokalne samouprave čime ćemo doprinositi razvoju i zajedničkom napretku naša dva grada. Suradnja će se odvijati na nivou škola, udruga, organizacija, institucija, manifestacija, gradonačelnika i župana, gradskog i općinskog vijeća i gradske i općinske uprave na području kulture, obrazovanja, gospodarstva, lokalne uprave, sporta kao i na drugim područjima društvenog života,“ – ističe gradonačelnik Vinković.
  zv u slovenijiNavodi se također da je bilo riječi i o poticanju suradnje poduzetnika na području gospodarstva, turizma i poljoprivrede s ciljem jačanja industrije, trgovine i turizma.
  Osim radnog dijela posjeta, izaslanstvo Grada Đakova posjetilo je Koroški međugeneracijski centar, športske objekte, Vatrogasni, Kulturni i Glazbeni dom, te Muzej željezarstva –Štauharijo.
  U priopćenju se također navodi da je “gradonačelnik Zoran Vinković u znak sjećanja na sve nevino ubijene civile i pripadnike Hrvatske vojske iz 1945. godine, koji su bez suda i krivnje ubijeni po završetku II. Svjetskog rata, kod spomen obilježja na Bleiburškom polju položio vijenac, čime je odana počast svim hrvatskim stradalnicima jedne od najvećih tragedija u povijesti hrvatskog naroda”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog