Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Osmi Dioniz u znaku zelenog

  Đakovo je i ove godine domaćin Dionizijeva festivala, a ovogodišnji 8. po redu održat će se od 23. do 27. ožujka u Osijeku i Đakovu pod motom “Igrom do zelenog”.
  Zbog financijskih razloga ove je godine nešto manji broj sudionika, pa se, kako je najavljeno na konferenciji za novinare, očekuje oko 150 studenata glume i 50 profesora iz 8 akademija iz Rumunjske, Austrije, Engleske i Hrvatske.
  Nakon programa u Osijeku, đakovački dio programa počinje otvorenjem izložbe Dore Tomić u Muzeju Đakovštine, a program se u 20,30 nastavlja u Hrvatskom domu.
  Tijekom tri dana održat će se brojne radionice i predstave, a svi su programi otvoreni za građane Đakova, istaknula je dekanica Umjetničke akademije u Osijeku Helena Sablić Tomić navodeći da je namjera ove godine istražiti “prostore zelenoga, odnosno promovirati i eko i etno turizam, brigu o okolišu kroz različite vidove glumačkog izričaja”.
  To je i razlog što je pokrovitelj ovogodišnjeg Dionizijeva festivala Ministarstvo poljoprivrede, rečeno je na konferenciji za novinare.
  U sklopu Dinozijeva festivala bit će premirejno prikazan i dokumentarni film o Strossmayeru u utorak u 19,30 u Hrvatskom domu, a ove su godine uključeni i studenti Likovnog odsjeka i kazališnog oblikovanja, novoosnovanog studija Umjetničke akademije, istaknula je voditeljica festivala Ria Trdin.
  S obzirom na ekološku temu ovogodišnjeg Dionizijeva festivala, uključene su i đakovačke eko srednje škole Strukovna i Gimnazija, gdje će biti održane radionice, te Osnovna škola Ivana Brlić Mažuranić iz Strizivojne.
  Ovogodišnji Dionizijev festival završit će poklon predstavom za Đakovačne “Četiri priče žena”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog