Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kardinal Bozanić o biskupu Srakiću: “Kristalno jasni tragovi nade i rada”

  predstavnici drugih crkava i svjetovne vlasticestitka lukijanabrojni svecenicibiskup Ivica na celuprocesija 2 S više od 210 svećenika, 25 biskupa, s predstavnicima drugih vjerskih zajednica, civilnih vlasti, županijskih i gradskih, i s brojnim vjernicima proslavio je đakovačko-osječki nadbiskup u miru metropolit Marin Srakić svoj srebrni biskupski jubilej u đakovačkoj prvostolnici.
  «Ovaj jubilej nećemo najaviti trubama, nego skromnim kršćanskim slavljem», poručio je na početku mise slavljenik na čije biskupsko ređenje je u prigodnoj homiliji podsjetio kardinal Josip Bozanić prisjetivši se i zareditelja blagopokojnih kardinala Franje Kuharića i biskupa Ćirila Kosa.
  «25 godina biskupstva kristalno su jasni tragovi nade i rada», sublimirao je kardinal Bozanić biskupsku službu biskupa Marina Srakića istaknuvši brojne njegove službe kao svećenika, odgojitelja, profesora, pomoćnog biskupa, biskupa koadjutora, dijecezanskog biskupa, nadbiskupa, ali i predsjednika HBK. Podsjetio je i na njegova Sabrana djela u kojima u 12 svezaka donosi život, osjećaje, nadahnuća, žrtve…. Kardinal Bozanić, posebno je podsjetio na ratna stradanja, žrtve, razaranja, na II. Biskupijsku sinodu, dolazak pape Ivana Pavla II. , uspostavu KBF-a, izgradnju Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice i Arhiva, Vikarijata u Osijeku, obnovu Sjemeništa, brigu o katedrali, izgrađene i obnovljene crkve, kapele, pastoralne centre….
  «Biskup Srakić bio je promicatelj duha i odluka II. Vatikanskog koncila, a u vremenima mržnje bio je promicatelj ekumenskih nastojanja, okupljao je raspršene, liječio ranjene…» istaknuo je kardinal Bozanić zaključivši da je «nadom radom i ljubavlju obilježeno 25 godina biskupske službe biskupa Srakića».
  Osim kardinala Bozanića, srebrni biskupski jubilej nadbiskupu u miru Marinu Srakiću čestitao je i apostolski nuncij u RH Alessandro D´Ericco, koji je pročitao i čestitku pape Franje, kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup i predsjednik BK BiH, mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik HBK, episkop Lukijan, te đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić koji je svom prethodniku zahvalio za dosadašnju očinsku brigu i ljubav koju je pokazivao prema svima, od vjernika do najbližih suradnika.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog